20
Mayıs
2024
Pazertesi
SAĞLIK

Sağlığa hayırsever desteği

Kahramanmaraş'ta hayırsever vatandaşlar tarafından yaptırılan 3 sağlık ocağı hizmete girdi.

İl Sağlık Müdürü Reha Hüdayioğlu kentte görev yapan basın mensupları ile hizmete başlayan yeni sağlık ocaklarında incelemelerde bulundu.

İlk olarak Mado tarafından yaptırılan Mado Yaşar Kanbur Sağlık Ocağı'nı ziyaret eden Hüdayioğlu burada gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Kahramanmaraş'ta şu anda 25 sağlık ocağının halka hizmet verdiğini belirten Hüdayioğlu, her bir sağlık ocağında 7-8 hekimin görev yaptığını kaydetti. Sağlık ocaklarının birinci basamak sağlık hizmeti verdiğini vurgulayan Hüdayioğlu, "Sağlık ocakları Kahramanmaraş için bir ihtiyaçtı. Bütün sağlık ocakları otomasyona geçmiş durumda. Vatandaşlarımız kimlik numarasını bildirmek suretiyle hiçbir evraka gerek duymadan muayene olabiliyorlar. Özellikle devlet hastanelerinde yaşanan yığılmaların önüne geçebilmek için birinci basamak sağlık hizmetlerine önem veriyoruz. Şu andan şağlık ocaklarındaki poliklinik sayımız her iki devlet hastanesinden de daha fazla. Halkımız bunu çok güzel değerlendiriyorlar. Sağlık çalışanlarımızın da yakın ilgileri halkı sağlık ocaklarına yönlendiriyor. Bu bizi son derece memnun ediyor. Hastanelere gidişlerde bu kurallara uygun olarak gelişmeye başladı" diye konuştu.

Kahramanmaraş'ın kişi başına düşen yatak sayısı bakımında çok geride olduğunu söyleyen Hüdayioğlu, 400 Yataklı Bölge Hastanesi ile KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesi inşaatının tamamlanmasıyla önemli bir açığın da giderileceğini ifade etti.

Kahramanmaraş'a yeni hastaneler kazandırmak gerektiğini kaydeden Hüdayioğlu, bu konuda Sağlık Bakanlığı nezdinde gerekli girişimlerde bulunduklarını söyledi.
Hüdayioğlu daha sonra hayırsever vatandaşlar tarafından yaptırılan Nuri Şirikçi Sağlık Ocağı ve İsmail Kurtul Sağlık Ocağı'nı ziyaret etti.

.
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2008 Salı 14:04:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?