20
Mayıs
2024
Pazertesi
SAĞLIK

Sağlık Bakanlığı: '13 kişi keneden öldü'

Sağlık Bakanlığı, bugüne kadar Bakanlığa 167 Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakası bildirildiğini, hastalıktan 13 kişinin öldüğünü açıkladı.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, bugün bazı basın-yayın organlarında KKKA nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısına ilişkin "çelişkili" rakam ve ifadeler içeren haberlerin yer aldığı belirtildi.

KKKA hastalığının 2002 yılından itibaren Türkiye'de özellikle ilkbahar ve yaz aylarında görüldüğü, vakaların Orta Anadolu ve Orta Karadeniz bölgesinde yoğunlaştığı ifade edildi.

Açıklamada KKKA'nın, insanlarda ani başlayan ateş, baş ağrısı, kas ağrısı, kırıklık, halsizlik ve belirgin iştahsızlık gibi belirtilerle başladığı, ayrıca hastalarda bulantı, kusma, karın ağrısı ve ishal gibi yakınmalar da görülebildiği, daha sonra bu belirtilere vücudun çeşitli yerlerinde görülen kanamaların eşlik ettiği bilgisine yer verildi.

Sağlık Bakanlığı açıklamasında korunmaya yönelik ise kişisel korunma önlemleri kapsamında hayvan kanı, dokusu ve hayvana ait diğer vücut sıvıları ile temas sırasında gerekli koruma önlemlerinin alınması gerektiği belirtildi.

Açıklamada, bugün itibariyle Bakanlığa 167 KKKA vakası bildirildiği, 13 kişinin tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybettiği duyuruldu.

..
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2008 Pazartesi 20:12:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?