15
Mayıs
2024
Çarşamba
SAĞLIK

Sağlık çalışanlarını Saraçoğlu giydirecek

Sağlık çalışanlarını artık modacı Faruk Saraçoğlu giydirecek. Böylece tüm çalışanlar birbirlerinden kolaylıkla ayırt edilebilecek. 

Sağlıkçıların birbirinden ayırt edilebilmeleri ve daha şık giyinmelerini sağlamak için çalışma başlatan Sağlık Bakanlığı, modacı Faruk Saraçoğlu ile anlaştı. Buna göre Saraçoğlu, her meslek grubu için ayrı kıyafetler tasarlayacak. Böylece doktorların, hemşirelerin, ebelerin ve diğer sağlık çalışanlarının görünümü birbirinden ayrılacak. 

Hazırlanacak kıyafetlerin renkleri ve şekillerinin farklı olacağı öğrenilirken, sadece doktor, hemşire ve ebelerin beyaz giyineceği, birbirlerinden ayırt edilebilmeleri için ise giysilerin yakalarında, kollarında ya da ceplerinde ayırt edici tasarımlar bulunacağı bildirildi.
Bu çalışma ile vatandaşların, iletişim kurmak istedikleri sağlık çalışanlarına daha çabuk ulaşabilmelerinin sağlanması amaçlanıyor.

SAĞLIKÇILARA ÖZEL DEFİLE 

Öte yandan Faruk Saraçoğlu’nun sağlık alanındaki her meslek grubu için birden fazla giysi tasarlayacağı ve bu tasarımları İstanbul’da bir defile ile sergileyeceği öğrenildi. Sağlık Bakanlığı bu defile sonrasında en beğenilen tasarımların hayata geçmesini sağlayacak
anka
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2007 Cumartesi 10:10:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?