28
Mayıs
2024
Salı
SAĞLIK

Sağlık personeline atama cetveli

Sağlık Bakanlığı’nca Atama ve Nakil Yönetmeliği’nde yapılacak değişiklikle, sağlık personelinin il ve ülke içi dağılımı Personel Dağılım Cetveli’ne göre düzenlenecek. 

Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürü Ali Yerlikaya, Personel Dağılım Cetveline (PDC) ile ilgili yaklaşık 20 aydır devam eden çalışmanın bittiğini belirterek, Atama ve Nakil Yönetmeliği’nde yapılacak değişiklikle bunun uygulamaya geçirileceğini bildirdi.

Uygulamanın kısa bir süre içinde basın toplantısıyla kamuoyuna açıklanacağını kaydeden Yerlikaya, çalışmanın, yıllardır sağlık personelinin il içindeki dağılımıyla ilgili arzu edilen dengenin sağlanmamış olmasından yola çıkılarak başlatıldığını söyledi.

Yerlikaya, “Bütün mesele, sağlık hizmeti sunan 232 bin kişinin 81 il ve 873 ilçeye dengeli dağılımıyla ilgili. Bunu hem personelimizi karşımıza almadan, onları fazla üzmeden, hem de sağlık hizmeti sunmak zorunda olduğumuz yurttaşlarımıza sağlık hizmetlerinin insan ayağını en iyi şekilde kavuşturmak, bir araya getirmek adına bunları hazırladık” dedi.

UYGULAMA NASIL OLACAK
“Personel Dağılım Cetveli”, hem her ilde görev yapan, hem de ihtiyaç duyulan sağlık personelinin sayısını belirlerken, il içindeki dağılımı da gösterecek. Böylece illere açıktan atamalar bu cetvele göre yapılırken, il içidağılımlar da hizmet puanına göre düzenlenecek.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Personel Dağılım Cetvelinin atamalarda torpilin ortadan kaldırılmasına yönelik bir uygulama olduğunu kaydederek, il içinde fazla olan personelin havuz içine alınacağını, bu kişilerin tercih yapması sağlanarak ihtiyaç olan yerde görevlendirilmelerinin amaçlandığını bildirmişti.
aa
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2006 Pazar 14:31:29
Güncelleme :4 Haziran 2006 Pazar 14:36:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?