16
Mayıs
2024
Perşembe
SAĞLIK

Sağlık raporu almak kolaylaşıyor

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonunda kabul edilen tasarıyla, kurul raporu yerine, tek hekimin imzasıyla verilecek sağlık raporu ile ilaç alınabilecek.

AK Parti Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl'ün başkanlığında toplanan Komisyonda, Bazı Kanunların Sağlık Kurulu Raporlarına İlişkin Hükümlerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ele alındı.

Komisyonda yapılan düzenlemeyle ortez ve protez alımlarında sağlık kurulu raporu uygulanmasına devam edilmesi kararlaştırıldı.

Komisyonda kabul edilen tasarıya göre, Devlet Memurları Kanunu, Esnaf ve Sanatkarlar ve Diğer Bağımsız Çalışanlar Sosyal Sigortalar Kurumu Kanunu, Sosyal Sigortalar Kanunu, Emekli Sandığı Kanunu ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda yer alan "sağlık kurulu raporu" ile "resmi sağlık kurulu raporu" ibareleri, "sağlık raporu" olarak değiştiriliyor.

Böylece, kamu kurum ve kuruluşlarının, vatandaşlardan ve çalışan personelden istediği sağlık kurulu raporları yerine, tek hekimin imzalayacağı sağlık raporu geçerli olacak.

Raporla verilen ilaçlarda istenen sağlık kurulu raporu yerine tek hekimin imzalayacağı sağlık raporu geçerli olacak.

Sağlık raporlarında, resmi-özel ayrımı ortadan kaldırılacak. Özel kuruluşlardan verilecek sağlık raporlarıyla da ilaç alınabilecek.


aa
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2007 Çarşamba 15:48:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?