31
Mayıs
2024
Cuma
SAĞLIK

Sağlıkçılardan 'gelinlik'li protesto

Türk-Sağlık Sen üyesi sağlık çalışanları, sözleşmeli personelin sorunlarını dile getirmek için Sağlık Bakanlığı'na gelinlik bırakarak bir eylem gerçekleştirdi.

Abdi İpekçi Parkı'nda toplanan 20 ilden gelen Türk Sağlık Sen üyesi sağlık çalışanları, "Türkiye sevdamız, ekmek için kavgamız", "İş ekmek dediniz hakkımızı yediniz", "Sağlık hizmeti bir bütündür dediler, paramızı yediler" şeklinde slogan attı. Grup adına bir açıklama yapan Türk-Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, kamuda sözleşmeli istihdam modeli getirilerek personelinin her yıl yapılacak bir sözleşmeye mahkum edildiğini ve özlük haklarında kısıtlamalara gidildiğini söyleyerek, "Milyonlarca işsizinin olduğu ülkemizde bu insanlar nasıl olsa tüm şartlarımızı kabul edecekler denilmiş, sözleşmeli personeller eş durumundan tayin gibi birçok haklardan mahrum bırakılarak adeta bir köle düzenine zorlanmışlardır. Bunun adı ölümü gösterip sıtmaya razı etmektir" dedi.

Kahveci, aile bütünlüğüne büyük darbe vuran ve boşanma davalarına sebep olan bu sözleşmeli istihdamın yuva kurmaya da engel olduğunu iddia ederek, sözleşmeli personelin eşi olmaya kimsenin sıcak bakmadığını ileri sürdü. Kahveci, sözleşmeli çalışanlara becayiş ve eş durumundan tayin hakkı verilmesini isteyerek, tayinlerde eğitim durumunun da dikkate alınması gerektiğini savundu.

Türkiye Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız ise, 4/B için bir mücadele başlattıkları vurgulayarak, kadro alana kadar mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi. Yapılan açıklamaların ardından evlenmek isteyen, ancak tayinleri farklı illere çıkan sözleşmelilerin durumunu anlatan bir skeç sunuldu. Eylem, Sağlık Bakanlığı'na bir gelinlik bırakılmasıyla son buldu.

.
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2008 Cumartesi 15:53:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?