19
Mayıs
2024
Pazar
SAĞLIK

Sağlıkta unvan değişikliği sınavı

Sağlık Bakanlığı 6 bin 22 personeli için 17 Aralık'ta Unvan Değişikliği Sınavı yapacak. İhtiyaç duyulan unvan ve branşlar arasında avukat, mühendis, grafiker, mimar, istatistikçi, kimyager, çocuk gelişimci, sağlık teknikeri, ebe ve hemşire de bulunuyor. 

Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürü Ali Yerlikaya, Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği kapsamında Unvan Değişikliği Sınavının 17 Aralık günü yapılacağını açıkladı. 

Yerlikaya, 6 bin 22 personel için yapılacak sınava 4924 sayılı Kanun, 657 sayılı Kanunun 4/B maddesine tabi sözleşmeli personel, geçici işçiler ve vekil ebe –hemşirelerin katılamayacağına dikkat çekti. 

İhtiyaç duyulan unvan ve branşların avukat, mühendis, grafiker, mimar, istatistikçi, kimyager, biyolog, psikolog, sosyal çalışmacı, diyetisyen, fizyoterapist, odyolog, sağlık fizikçisi, tıbbi teknolog, sağlık teknikeri, tekniker, ebe, çocuk gelişimci, sağlık memuru ve teknisyen olduğunu kaydeden Yerlikaya, sınavdan en az 70 puan alınması ve Sağlık Bakanlığı personeli olunması zorunluluğu bulunduğunu anlattı. 

Yerlikaya, sınav başvurularının bugünden itibaren 24 Kasım'a kadar devam edeceğini bildirirken, sınav sonuçlarının 8 Ocak 2007'de http:// personel.saglik.gov.tr ve http://www.meb.gov.tr internet adreslerinden ilan edileceğini açıkladı. 

Sınavın yapılacağı iller şöyle: Adana, Ankara Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Sakarya, Samsun, Tokat, Trabzon Van ve Bartın."

anka
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2006 Pazartesi 18:10:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?