22
Mayıs
2024
Çarşamba
SAĞLIK

Sarımsağı nasıl yemeli?

Sarımsak sevenler için güzel haberlerimiz var. sarımsağı hem nefesinizin kokmayacağı şekilde hazırlayabilir, hem de kalbiniz için büyük faydalar elde edebilirsiniz.

Sarımsağı kısık ateşte hafifçe pişirdikten sonra yerseniz, o keskin kokusundan biraz kaybedecek fakat içindeki kalp dostu bileşiklerden olan tiosülfinatların etkisi korunmuş olacaktır. Böylece nane şekerlerine biraz ara verebilirsiniz.

Tiosülfinat Nedir? Kalp koruyucu bu kükürt bileşikleri gözyaşartıcı özellikleriyle meşhurdur. Aynı zamanda kan basıncını düşürürler ve kanda pıhtı oluşturma ihtimali olan trombosit kümelerini de parçalayabilirler.

Yapmanız gereken sarımsağı sote şeklinde kesip biraz haşlamak veya pişirmekten fazlası değil. Fakat ne yaparsanız yapın mikrodalga kullanmamanızı öneriyoruz.



Araştırmacılar, koroner arter hastalığı ve kalp krizinin önlenmesinde önemli rolü olan kan akışının düzenli olmasında yararlı sarımsak hakkında bir çalışma yaptılar. Bu çalışmada sarımsağın en iyi hangi şekilde pişirilirse etkisini kaybetmeyeceği araştırıldı. Fırında pişirme, haşlama ve mikrodalga fırında pişirme işlemlerini deneyen ve haşlamanın en yararlısı olduğunu belirten araştırmacılar, çok ilginç bir bulguya daha rastladılar. Sarımsağı pişirme metodunun yanında onu parçalara ayırıp yemek de çok önemli! Çalışma sonucundaTiosülfinatların etkisi, kesilmiş veya ezilmiş sarımsakta daha fazla ortaya çıkarıldı.

REALAGE
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2007 Perşembe 21:19:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?