18
Mayıs
2024
Cumartesi
SAĞLIK

Sıcaklarda yağlı yemeyin

Yazın aşırı yağlı, midenin çok fazla çalışıp vücuda yük getirebileceği besinleri tüketmekten sakınılmasını tavsiye eden uzmanlar, yine sıcak havalarda spor yapılacaksa sabah ya da akşam saatlerinin tercih edilmesini öneriyor.

Sıcak hava, yanlış tatil anlayışı ve yanlış beslenmeyle birleşince kalp krizlerine zemin hazırlıyor. Sıcaklığın vücutta tuz ve sıvı kaybına yol açtığını belirten uzmanlar, özellikle kalp damar hastaları için bu durumun tehlike oluşturduğuna dikkat çekiyor.

Aşırı sıcak ve beraberinde gelen sıvı kaybının kalbi daha fazla çalıştırdığını bildiren uzmanlar, kişinin bu nedenle daha fazla enerji harcamak zorunda kaldığını kaydediyor. Böyle olduğu için kalp-damar hastalarının yaz aylarında sorunlar yaşadığını dile getiren uzmanlar, kalpte bilinmeyen birtakım problemlerin de gün yüzüne çıktığına işaret ediyor. Yazın aşırı yağlı, midenin çok fazla çalışıp vücuda yük getirebileceği besinleri tüketmekten sakınılmasını tavsiye eden uzmanlar, yine sıcak havalarda spor yapılacaksa sabah ya da akşam saatlerinin tercih edilmesini öneriyor.

Amerikan Hastanesi Kardiyoloji Bölüm Şefi Dr. Genco Yücel, sigarayı bırakıp, kilo vermeyi ve düzenli spor yapmayı ve bol su tüketmeyi önererek, "Sıcak havalarda aşırı aktiviteden kaçınmak gerekir. Giysiler de mevsime uygun olmalıdır. Bol sıvı alınmalı gazlı, sodalı içecekler yerine su ve ayran gibi içeceklerle karşılanmalıdır" dedi.

Yeni Şafak
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2005 Salı 15:36:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?