16
Mayıs
2024
Perşembe
SAĞLIK

Sigara 114 bin kişi öldürüyor

Sigarayla Savaşanlar Vakfı (SSV) Yönetim Kurulu Başkanı Ubeyd Korbey, Türkiye'de her yıl 114 bin kişinin sigaranın sebep olduğu hastalıklardan hayatını kaybettiğini, sigara içen her üç kişiden birinin 55 yaşını görmediğini söyledi.

Korbey, sigara, içsin ya da içmesin insanların ölümüne yol açtığını ve (sigara sağlığa zararlı) demenin sigaranın zararlarını basite indirgediğini belirtti.

Eğer önlem alınmazsa önümüzdeki 20 yılda Türkiye'de sigaradan erken yaşta ölen kişi sayısının 250 bine çıkacağını ifade eden Korbey, "Ülkemizde her yıl 114 bin kişi, sigaranın sebep olduğu hastalıklardan hayatını kaybediyor, sigara içen her üç kişiden biri 55 yaşını göremiyor" dedi.

Korbey, bir tiryakinin sigarayı bir anda bırakabileceğini ve sigarasız hayatı seçme yönünde hayatını değiştirebileceğini vurguladı. Sigaranın azaltılarak değil, aniden bırakılmasının en etkili yöntem olduğunu ifade eden Korbey, "Azaltarak sigarayı bırakmak çoğu kez daha fazla nikotin bağımlılığı ile sonuçlanmaktadır. Sigarasız hayatı seçmek kişinin hayatının en büyük başarılarından biridir. Elde edilen bu başarıyı sürekli kılmak da büyük önem taşıyor"dedi.


aa
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2007 Cuma 12:23:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?