22
Mayıs
2024
Çarşamba
SAĞLIK

Sigaradaki nikotin oranı arttı

Dünyaca ünlü Amerikan üniversitesi Harvard'da yapılan bir çalışma, sigaradaki nikotin oranının arttığını ortaya koydu. 

Çalışmada, herbir sigara içiminde solunan nikotin oranının, 1998-2005 yıllarında yüzde 11 arttığının görüldüğü ve bu artışın sigarayı bırakmayı daha zor hale getireceği belirtildi.

Harvard Halk Sağlığı Okulu'nda, belli başlı sigara markalarının Massachusetts Halk Sağlığı Dairesine verdikleri bilgilerden yararlanılarak hazırlanan çalışmada, sigaradaki nikotin miktarının arttırılması için tütündeki nikotin yoğunluğunun fazlalaştırıldığı ve sigaraların görünümlerinin de bu artışı kamufle edecek şekilde değiştirildiği ortaya çıktı.

''Sigara inceden inceye, tütün bağımlılığını yaygınlaştırmak üzere tasarlanmış bir uyuşturucu aktarma aracına dönüştürülüyor'' diyen okulun dekan yardımcısı Howard Koh, sigara üreticilerinin, müşterilerini artan nikotin miktarı konusunda uyarmadıklarının da altını çizdi.

Amerikan Hastalıkları Önleme ve Kontrol Merkezi, sigara içmeyi, ABD'de bir numaralı önlenebilir ölüm sebebi olarak görüyor. Ülkede her yıl yaklaşık 440 bin kişi sigara kullanımına bağlı hastalıklardan hayatını kaybediyor.
aa
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2007 Perşembe 21:57:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?