22
Mayıs
2024
Çarşamba
SAĞLIK

'Şımarık' dedi ölüme götürdü

Cemal Nalbant üst solunum yolu rahatsızlığına yakalanan 5.5 yaşındaki kızı Emine Nur’u, tavsiye üzerine Özel Hospitalium Haznedar Hastanesi’ne götürdü. 

Emine Nur’un okula başlamadan bademcik ve geniz eti ameliyatı olması gerektiğini söyleyen Opr. Dr. Süleyman Kumbasar, küçük kızı 8 Mayıs’ta ameliyat etti. Ameliyatın ardından sürekli yutma güçlüğü çeken ve kan tüküren küçük kızın bu şikayetini Dr. Kumbasar’a ileten aile, “Bir şey olmaz. Hastaneye getirmenize gerek yok, buz koyun geçer” dedi. 

Bir hafta sonra rutin kontrol için çocuklarını hastaneye götüren aileye doktorun yanıtı, “Çok nazlı büyütmüşsünüz. Şımarıklığından tükürüğünü yutmuyor” şeklinde oldu ve aileyi evine yolladı. Son kanama önceki gece saat 03’te oldu. Aile, Emine Nur’u tekrar aynı hastaneye kaldırdı.

 Derhal yoğun bakım servisine kaldırılan Emine Nur kurtarılamadı. Aileye çocuklarının öldüğünü söylemeye çekinen hastane personeli, güvenliklerini sağlamak amacıyla önce polisi aradı. Polisler geldikten sonra acı haber, aileye verildi. Dr. Süleyman Kumbasar’ın bu sırada kendilerini odaya kilitlediğini iddia eden Nalbant Ailesi, polise gidip şikayetçi oldu. Bahçelievler Merkez Karakolu’na çağırılan Dr. Kumbasar, “Dikkatsizlik ve tedbirsizlik nedeniyle ölüme sebebiyet vermekten” Bakırköy Nöbetçi Savcılığı’na sevkedildi. Ancak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Küçük kızın cenazesi kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için adli tıp kurumuna kaldırıldı. Ön raporda ölüm gerekçesi yazılmadı.

Hastane yorumu:Ameliyat başarılı

ABİT Bakistanlı’nın sahibi olduğu Hospitalium Haznedar Hastanesi olaya ilişkin olarak yazılı açıklama yapmakla yetindi. “Ailenin sözlü yazılı rızası ile hastanemiz KBB Servis Şefi Opr. Dr. Süleyman Kumbasar’ın yönetiminde başarılı bir bademcik ve geniz eti ameliyatı yapılmıştır” denilen açıklama, şu sözlerle noktalanıyor:

“Ağzından aktif kanaması olan hasta, kanama kontrolü amacıyla ameliyata alındı. Ancak yapılan müdahalelere olumlu cevap vermedi.”

Dr. Kumbasar ise, kendini şu sözlerle savundu: “Aile yiyemiyor deyince, ‘Baskı yapın, nazlanıyordur, yedirin’ dedim. Ben kontrolünü yapmışım, kanama olsa görürdüm. Dün gece geldiğinde çok fazla kan kaybı vardı. 12. günde kanama olması milyonda birdir. İhmalim olduğunu düşünmüyorum, Tamamen talihsizlik.”


DOKTOR SERBEST BIRAKILDI

NÖBETÇİ savcılıkta ifadesi alındıktan sonra sonra serbest bırakılan Opr. Dr. Süleyman Kumbasar, tutuksuz yargılanacak. Ancak Nalbant Ailesi’nin avukatı Erdem Özcan, pazartesi günü Dr. Kumbasar’ın tutuklu yargılanması için başvuruda bulunacaklarını belirtti.

YÜZDE 1 RİSK HER ZAMAN VAR

UZMANLAR bademcik ameliyatlarından sonra bir hafta ya da bir haftadan bir-iki gün daha fazla süreyle kan tükürme ve tükürüğünü yutamamanın yaşandığını belirterek, riski şöyle yorumladı: “Kan kaybına bağlı olarak, tansiyonu düşmüş olabilir. Bu nedenle şuur kaybı oluşmuş olabilir. Hastadaki bu olumsuz gelişmeler dikkate alınmalıydı. Bademcik ameliyatından sonra yüzde 99 bir şey olmaz ama yüzde 1 risk vardır. Ameliyat öncesi mutlaka kan pıhtılaşma faktörleri, infeksiyon olup olmadığı araştırılmalıdır. Bunlar ameliyat öncesi rutin kontrollerdir.”

Nebahat KOÇ / akşam
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2007 Pazar 09:10:03
Güncelleme :20 Mayıs 2007 Pazar 09:23:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
EMEL ÇETİNKAYA IP: 85.104.183.xxx Tarih : 20.05.2007 13:00:37
böyle doktor olmaz olsun yazıktır.sonrada elini kolunu sallıya sallıya dolaşıyor.TÜRKİYENİN ACI GERÇEKLERİ.