22
Mayıs
2024
Çarşamba
SAĞLIK

Sinop'a bölge hastanesi

Sinop Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Gürel Atalay, merkez Osmaniye Köyü mevkiinde yapımı süren hastane ek binasının ağustos ayında tamamlanmasını hedeflediklerini söyledi. 

Yapımı tamamlandığında bölge hastanesi hüviyetini kazanacak olan kompleksin yapımı için gündüz saatleri dışında geceleri de inşaat çalışması sürdürülüyor. Ek bina yapımının tamamlanması ile Sinop merkezdeki hastane binasının bu alana taşınacağını ve Sinop'un her yünüyle büyük bir sağlık kompleksine kavuşacağını belirten Başhekim Dr. Gürel Atalay, 

"3 kat olarak projelendirilen 10 bin 500 metrekarelik alana sahip binamızda 70 hasta odası ve yaklaşık 58 poliklinik odası bulunuyor. Tabi poliklinik sayımız böylelikle 70'e çıkacak. Her odada iki kişinin yatabileceği, banyo ve tuvaleti olan 140 kişilik bir kompleks olacak. Eski binamızda yapılacak onarımlarla birlikte, 300 yataklı bir hastaneye kavuşmuş olacağız. Ayrıca binamızın en üst katında 250 kişilik bir kafeterya bulunacak. Böylelikle hastalarımıza insanca ve çağdaş bir hizmet verilecek. İnşallah çalışmayı ağustos ayında hastane binamızı tamamen bitirmeyi hedefliyoruz. Eğer ödenekleri zamanında alabilirsek inşaat çalışmalarımız kısa sürede biter inancındayım. Bu konuda milletvekillerimizin büyük gayretleri var" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2007 Salı 17:38:37
Güncelleme :6 Şubat 2007 Salı 17:52:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?