22
Mayıs
2024
Çarşamba
SAĞLIK

'Şizofreni artacak' iddiası!

Prof. Köksal Alpekin, Türkiye'de şizofreninin giderek daha da artacağını söyledi.

Şizofreni Dernekleri Federasyonu ve bir ilaç firmasınca ortaklaşa düzenlenen ''Her Yüzde Bir Mutluluk'' projesi kapsamında hazırlanan belgesel filmin galası ve serginin açılışı, 10 Kasım'da Adile Sultan Sarayı'nda yapılacak.

Projenin tanıtımı amacıyla Cezayir Cafe'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Şizofreni Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Köksal Alptekin, federasyonun temel amacının toplumdaki önyargıları değiştirmek olduğunu kaydetti.

Türkiye'de 350 bin dolayında şizofreni hastası bulunduğunun tahmin edildiğini, bunlara her yıl 10 bin yeni hastanın daha katıldığını belirten Alptekin, ''Bu sayının daha da artacağını düşünüyoruz. Çünkü bu hastalık, stresle, şehirleşmeyle, bireylerin yalnızlaşmasıyla, şizofreninin ortaya çıkışı arasında bağlantılar bilimsel olarak gösterildi'' dedi.

Bu kadar büyük bir hasta rakamına rağmen şizofreninin bugüne kadar ihmal edilmiş bir hastalık olduğunu söyleyen Alptekin, ''Bunun nedeni de şizofreni hastalarının saldırgan olduğu, toplumda yaşayamayacağı ön yargısı. Oysa ki her 10 şizofreni hastasından sadece birisi saldırgan davranışlar gösteriyor'' dedi.

AA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2007 Çarşamba 15:30:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
okan yuce IP: 212.65.148.xxx Tarih : 9.11.2007 20:17:55

insanlar baslarina gelmeden bir takim hastaliklarin ne oldugunu bilmiyorlar bu hastaliga sahip insanlari dislayarak dahada cikilmasi zor bir girdaba atarak tedavilerini zorlastiriyorlar onlara yardimci olalim dislamayalim