22
Mayıs
2024
Çarşamba
SAĞLIK

Soğuk algınlığına şalgam

Adana'nın sembolleşen içeceklerinden olan ve vitamin deposu havuçtan elde edilen şalgamın, mevsimsel geçişle birlikte artan soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlara karşı vücudun direncini artırdığı bildirildi.

Çukurova yöresinde çokça tüketilen şalgama olan talep, özellikle mevsimsel geçiş dönemlerinde fazlasıyla artıyor.

Vitamin deposu olarak bilinen havuçtan, tamamıyla doğal olarak elde edilen şalgamın, yapılan seri üretimler sonucu ülke genelinde tüketimi hızla yaygınlaşırken, vücudu hastalıklara karşı koruyucu etkisinin olması, şeker ve kolesterol yapıcı maddeler bulunmaması da herkesin rahatlıkla içebilmesine olanak sağlıyor.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Boğaz Burun Hastalıkları Ana Bilim Dalı öğretim Üyesi Doç. Dr. Barlas Aydoğan, mevsimsel geçiş dönemi olan şu günlerde, grip başta olmak üzere soğuk algınlığı hastalıklarının arttığını, şalgamın ise vitamin yönünden zengin olması nedeniyle tüketiminin hastalıklara karşı önleyici olabileceğini söyledi.
A.A
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2007 Pazartesi 02:05:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Fırat Öz IP: 85.105.127.xxx Tarih : 9.04.2007 10:36:58
Ahh ahh Adanam , kaç gecedir rüyamda gidiyorum şalgam içip kebap yiyip geri geliyorum. Şalgam ilaçtır özellikle de sindirim problemi olanlara önerilir.