28
Mayıs
2024
Salı
SAĞLIK

SSK'lının 10 günlük ilaç çilesine son

Bilgisayar arızası tekrarlanırsa hastalardan provizyon istenmeyecek. Son 10 gündür SSK'lı hastaların ilaç alımlarında büyük sorun yaratan bilgisayar programı arızası giderildi. Reçeteli ilaçlara onay veren provizyon sistemi şimdilik eskisi gibi çalışıyor. SSK yönetimi arızanın tekrarı halinde, eczacıların hastalara onay beklemeden ilaç verebileceğini açıkladı.

Eczanelerin internet yoluyla SSK'ya bağlanarak ilaçları onaylattığı provizyon sistemi 3 temmuzdan bu yana arıza veriyordu. Elinde reçete ile eczaneye gelen vatandaşlar ilaçlarını onaylatamadıkları için büyük sıkıntılar yaşadı.

Eczaneler sistemden onay almadan hastalara ilaç veremedi. Bu yüzden SSK'lı hastaların ilaç alışverişleri durma noktasına geldi. SSK yönetimi sorunun bilgisayar programından kaynaklandığını ve bugün itibarıyla giderildiğini açıkladı. Tüm ekiplerin “çok yoğun çalıştık, bir düzeldi bir bozuldu” dediği sistemde şu anda bir problem yaşanmıyor.

SSK Sağlık İşleri Genel Nüdürü Sami Türkoğlu, arızanın tekrarı halinde hastaların yine mağdur olmaması için, eczanelerin provizyona gerek olmadan ilaç verebileceğini söyledi.







aa
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2006 Çarşamba 16:14:47
Güncelleme :12 Temmuz 2006 Çarşamba 16:27:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?