17
Mayıs
2024
Cuma
SAĞLIK

Suriyeli ikizler yaşama tutundu

Suriye'deki iç çatışmadan kaçarak Türkiye'ye sığınan kadının dünyaya getirdiği ikiz bebekler, yaşadıkları solunum yolu rahatsızlığından dolayı Adana'da tedavi altına alındı.

Suriyeli Melek Faydo, 1 yıl önce Suriye’den kaçıp Reyhanlı kapısından Türkiye’ye sığındı. Buradan Kilis Öncüpınar Kampı'na gönderilen, sonrasında gittiği Antakya'da ikiz bebeklerini dünyaya getiren Faydo'nun, solunum sıkıntısı yaşayan bebeklerini muayene etmek için Antakya’da yer bulunamadı. Bunun üzerine 112 ambulansı ile Özel Güney Adana Hastanesi yeni doğan yoğun bakım ünitesine nakledilen bebekler, kuvözde tedavi altına alındı. İkiz bebeklere ailesi Yusuf ve Recep isimlerini verdi.

Uzm.Dr. Kenan Özcan bebeklerin 26 günlük olduğunu, solunum sıkıntısı sebebiyle tedavi altına alındığını belirterek, ağırlıkları bin 30 gram ve bin 220 gram olan erkek bebeklerin ağızdan hortum ve damardan protein ve element sodüsyonu takviyesi ile desteklendiğini, tüm tetkiklerinin gerçekleştirildiğini söyledi.

Bebeklerin tam olarak sağlıklarına kavuşmaları için bin 500 gram seviyelerine gelmeleri gerektiğini vurgulayan Özcan, "Tüm ekibimizle bebekleri sağlıklarına kavuşturmak için gayret ve çaba gösteriyoruz" dedi. Anne Melek Faydo, bebeklerinin sağlığına kavuşacağı günü sabırla beklediğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2012 Salı 17:40:35
Güncelleme :9 Ağustos 2012 Perşembe 10:25:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?