24
Mayıs
2024
Cuma
SAĞLIK

Tabiplerden ilginç protesto!

Türk Tabipleri Birliği ve Sağlık Emekçileri Sendikası, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Sağlık Bakanlığı'na yaklaşık 60 siyah çelenk bıraktı.

Hacettepe Üniversitesi önünde toplanan Türk Tabipleri Birliği, Sağlık Emekçileri Sendikası gibi çeşitli örgütlere üye sağlık çalışanları, Sağlık Bakanlığı önüne kadar yürüyüş yaptı. Grup, getirdikleri 60 kadar siyah çelengi bakanlığın bahçe duvarlarına bıraktı.

Grup adına yapılan açıklamada, hükümetlerin uyguladıkları sağlık politikalarının ekonomik ve politik ilişkili olduğunun bilindiği vurgulanarak, "Bizler de halk sağlığı, hastaların hiçbir engel olmaksızın hizmete ulaşımı, özlük haklarımız, mesleğimizin geleceği açısından değerlendirmelerimizi yaparak görüşlerimizi açıklıyor, tutum alıyoruz. Bunları uygun görmesek de anlıyoruz, 'olağan' buluyoruz" denildi.

Tam Gün Yasası sürecinde Başbakan'ın ve Sağlık Bakanı'nın Kenan Evren'i aratmayacak tarz ve üslup içerisinde olduğu savunulan açıklamada, sağlıkçılar olarak 14 Mart 2010 tarihinde bir kez daha hükümetin bu yaklaşımının protesto edildiği kaydedildi.

Yapılan açıklamanın ardından grup olaysız şekilde dağıldı.

iha
Yayın Tarihi : 14 Mart 2010 Pazar 14:15:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?