16
Mayıs
2024
Perşembe
SAĞLIK

'Tavuklar sirkeleniyor' iddiası

Tavukçuluk sektörü, kuş gribinden sonra, şimdi de 'sirkelenmiş şoklu tavuk' polemiği ile uğraşıyor.

Şoklanmış tavukların satışa sunuldukları noktalarda o gün içinde tüketilmesi gerektiği, tüketilemeyen tavukları ise sirkeyle yıkanıp tekrar vitrine koyan market ya da tavukçular bulunduğu iddia edildi.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, "Şoklu tavuklar marketlere geldiği gün tüketilmelidir. Çünkü çözülüyor. Çözüldükten sonra o tavuk bozulur. Şoklu tavuklar o gün tüketilmelidir. Ancak bazı market, bakkal ve tavukçular, bu şoklu tavukları aynı gün satamıyor. Satamadıkları ve kokma sürecine giren tavukları sirkeyle yıkayıp tekrar vitrine koyup satıyorlar. Bunu yiyen vatandaş mide ve bağırsak şikayetleriyle hastanelere başvuruyor. Besin zehirlenmesiyle karşılaşıyor" dedi.

Gıdalar arasında en çok besin zehirlenmesine tavuk, midye, mantar ve dondurmanın geldiğini ifade eden aynı yetkili, "Millete bayat tavuk yediriyorlar. Dondurmada ise mikroorganizmalar çok çabuk ürüyor. Mantarın zehirlisine dikkat edilmeli, midyeden ise tamamen uzak durulmalı, midye besin bile değil, bu denizlerin çöplüğüdür" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2007 Cuma 18:28:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?