19
Mayıs
2024
Pazar
SAĞLIK

Tedavisi 3 ay daha sürecek

Eskişehir'de 12 gün önce 5,5 aylıkken dünyaya gelen 560 gram ağırlığındaki 'parmak bebek' hayati tehlikeyi atlattı.

Kuvözde özel bakıma alınan bebeğin hastanedeki tedavisinin 3 ay daha devam edeceği bildirildi. Ailesinin isim vermediği bebeğe hastane çalışanları 'Burçin' ismini koydu.

12 gün önce Eskişehir Devlet Hastanesi yeni doğan ünitesine başvuran 5 buçuk aylık hamile İsmihan Koç. erken doğum yaparak bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Hastanede kuvözde özel bakımda tutulan 'parmak bebeğe' hastane çalışanları adeta gözü gibi bakıyor.

Uzman Çocuk Doktoru Ali Haydar Turhan, parmak bebeğin 12 gün önce hastanelerinde dünyaya geldiğini söyledi. 5,5 aylıkken 560 gram olarak dünyaya gelen parmak bebeğin hemen kuvözde bakıma alındığını kaydeden Dr. Turhan, 10 gün boyunca solunum cihazına bağlı olarak yaşayan bebeğin şu an için hayati tehlikeyi atlattığını kaydetti.

Bebeğin tedavisinin özel olarak sürdüğünü, durumunun iyi olduğunu, ancak beslenme sıkıntısının devam ettiğini dile getiren Dr. Turhan, "Şu anda 12. gününde. Bebeğimizin en büyük şansı burada doğmuş olması. Çünkü en büyük isteğimiz, bu tür bebeklerin nerede bakılacaklarsa, orada doğmaları." dedi.

Bu anlamda bebeğin oldukça şanslı olduğunun altını çizen Dr. Turhan, "Başka yerlerde doğan çocuklar hastaneye gelinceye kadar yolda hayatını kaybediyor. Hastanemiz erken doğanlarda önemli bir merkez. Erken doğan bebeklerde beyin kanaması meydana geliyor ve bebek hayatını kaybediyor. Bu bebekte bu türden sorunlar yok, her şey iyi gidiyor. Üzerimize düşeni erken doğan servisimiz çalışanları ile üzerimize düşeni yapıyoruz." diye konuştu.

Dr. Turhan, bebeğin beslenme sıkıntısını aşması durumunda, durumunun ileride daha da iyi olacağını belirterek, "Bebek çok küçük. Ama diğer bebeklerden farklı değil. Bütün çalışanlarımız sürekli bebeğin başındayız. Titiz bir şekilde müdahalesini yapıyoruz." dedi.

Bebeğe ailesince henüz isim konmadığını dile getiren Turhan, "Aile bebeğin durumu riskli olabileceği için isim koymaktan çekiniyor. Çünkü bu tür bebekleri kaybetme riski çok fazla. Ama biz hastane çalışanları olarak 'Burçin' koyduk. İnşallah adıyla birlikte güzelce yaşacağını umut ediyoruz." ifadesini kullandı.

CHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2013 Cuma 19:11:26
Güncelleme :15 Mart 2013 Cuma 19:15:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?