28
Mayıs
2024
Salı
SAĞLIK

TSE'siz şeker almayın

Türk Standartları Enstitüsü (TSE), şeker ve çikolatalarla bayramlarda tüketimi artan tatlıların standartları olduğunu anımsatarak tüketicileri TSE damgası olmayan ürünlere karşı uyardı. 

TSE’den ANKA’ya yapılan açıklamada, bayram şekerlerinin, çikolatalarının ve tatlılarının belirenmiş Türk standartları olduğu, vatandaşların ürünleri seçerken ambalaj üzerindeki bilgilere ve TSE damgasına dikkat etmeleri gerektiği vurgulandı. Açıklamada, açıkta satılan ve görece daha ucuz olan ürünlerin gıda kodeksine uygun olması gerektiği, vatandaşların bu ürünleri alırken dikkatli olması gerektiği belirtildi. 

Enstitü’nün uyarılarına göre, ambalaj üzerinde okunaklı, silinmeyecek ve bozulmayacak şekilde hem üretici hem de ürün özelliklerini içeren etiket bilgileri yer almalı. Bunun yanında, Türk Standartlarına göre, tüketici can ve mal güvenliği açısından ürünün imal tarihi, son kullanma tarihi, net ağırlığı, varsa kullanılan katkı maddesinin adı ve miktarı da etiket üzerinde bulunmalı. Açıklamada “Bir ürün üzerinde görülecek baklava dilimi şeklindeki TSE ifadesi, o ürünün tarafsız ve bağımsız bir kuruluş olan TSE tarafından, standartlarda belirtilen kriterlere göre denetim ve testlerden geçirildiğini ve standarda uygun olduğunu gösterir. Bu nedenle ürünlerde TSE markası aranmalı ve kalitenin ve standartlara uygunluğun güvencesi olarak düşünülmelidir” denildi. 

KADAYIFIN DA STANDARTI VAR 

TSE, şekerleme ve çikolata ile ilgili standartların yanı sıra özellikle bayram ikramlarında önemli yer tutan Tel Kadayıf, Yassı Kadayıf ve Kemalpaşa Tatlısının da Türk Standardları olduğunu belirtti.

anka
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2006 Cuma 10:07:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?