16
Mayıs
2024
Perşembe
SAĞLIK

Uçakta parmağı koptu

ALMANYA’dan Lufthansa Havayolları'na ait uçakla Türkiye’ye dönen Kılıç ailesinin 3.5 yaşındaki çocukları Ekrem Kılıç'ın, koltuğun yan tarafındaki deliğe sıkıştırdığı parmağının ucu koptu. Ailesi Ekrem'in parmağının hostesin hızla çekmesi sonucu koptuğunu söylerken Lufthansa Havayolları yetkilileri, çocuğun parmağının kendisinin çekmesi sonucu koptuğunu, hostesin gittiğinde parmağın koptuğunu gördüğünü söyledi.


Almanya’nın Essen kentinde bir cam fabrikasında işçi olarak çalışan Mustafa Kılıç (43), eşi Meltem Kılıç (36), yanlarındaki çocukları Ekrem (3.5), Elif Naz (1.5), Ertuğrul (17) ve Emre Kılıç'la (13) birlikte 30 günlük izinlerini geçirmek üzere Türkiye’ye gelmeye karar verdi.


Aile, 29 Haziran günü saat 22.15’de Lutfhansa Hava Yollarına ait 3344 sefer sayılı uçakla Frankfurt'tan İstanbul’a hareket etti. Ancak uçağın İstanbul’a varmasına 20 dakika kala, minik Emre iki koltuk arasına oturup dergilere bakarken, ön koltuğun sağ yan tarafındaki küçük bir deliğe sağ elinin orta parmağını soktu. Çıkaramayınca da çığlık attı.


Ailenin iddiasına göre ‘Hanna’ adlı hostes, çocuğun kolunu iki eliyle tutup hızla çekti. Bu nedenle minik Ekrem’nin sağ orta parmağının ucu, tırnağının dibinden koptu. Bir anda çocuğunun elini kanlar içinde görünce gözyaşına boğulan anne, hemen kopan parçanın alınmasını istedi. Ancak bu konuda hiç bir çalışma yapılmadı.


Uçağın İstanbul’a inmesinden hemen sonra çocuklarını İnternational Hospital’a kaldırılan ve ilk tedavisini yaptıran Kılıç ailesi, buradaki polise ifade verdi ve havayolu şirketi ile hosteslerden şikayetçi olduğunu söyledi. İfadesinin alınmasından sonra polislerle birlikte tekrar İstanbul Atatürk Hava Limanı’na dönen Kılıç ailesi, uçaktaki kabin görevlilerini teşhis etti.

“UYARIYA RAĞMEN KOLUNU ÇEKTİ''


Anne Meltem Kılıç, oğlunun kopan parmak ucunu tüm ısrarlarına rağmen uçakta buz içine koyduramadığını anlattı. Gözü yaşlı anne, insana verdikleri değer ile övünen bir Avrupa ülkesinin uçağında böyle bir durum ile karşılaştıklarını belirterek, “Çocuğumun çığlıkları üzerine uçaktaki kişiler bile ayaklandı. Ancak kabin görevlileri, çocuğumun kolunu tutup delikten çıkarmaya çalıştı. Bunun yerine koltuğun sökülmesini ve bu şekilde parmağın kurtarılmasını istedim. Ancak sözümü dinletemedim. Kadın hostes birden çocuğumun kolunu iki koluyla kavrayıp çekince, bu olay meydana geldi'' dedi.

“PARMAK UCUNU HEMEN ÇIKARMADILAR''


Oğlunun hastane masraflarının 4 bin YTL tuttuğunu da söyleyen anne Meltem Kılıç, “Çocuğumun parmak ucunun koltuktaki delikten çıkarılacağını sanmıştım. Ancak onu da yapmadılar. Uçak indikten sonra Türk görevliler kopan parmak ucunu alıp buza koydu. Bu şekilde hastaneye gittik. Ancak dikilmesinin mümkün olmadığını söylediler. Alman şirketi, çocuğumun parmağını, uçak koltuğundan daha değersiz gördü'' diye konuştu. Baba Mustafa Kılıç da, oğlunun psikolojisi bozulduğu için uçağa binmediğini ve 14 saatlik bir karayolu yolculuğundan sonra Ordu’ya geldiklerini söyledi.

LUFTHANSA'NIN AÇIKLAMASI


Konuyla ilgili açıklama yapan Alman Lufthansa Havayolları, hostesin çocuğun yanına gittiğinde parmağının koptuğunu gördüğünü söyledi.


Açıklama yapan yetkili, “Çocuğun parmağı, kendi çekince kopmuş. Hostesimiz çocuğun bağırması üzerine yanına gitmiş ve çocuğu kucağına aldığında parmağının koptuğunu görmüş'' dedi.

Şenol ÇAKIR-Erol KÜÇÜKOĞLU-Murat SANDIKÇI / DHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2007 Çarşamba 15:03:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?