27
Mayıs
2024
Pazertesi
SAĞLIK

Ürküten kuş gribi raporu

İngilizlerin gizli bir raporunda, kuş gribinin ölümcül versiyonu olan H5N1 virüsünün insana bulaşan türe dönüşmesi halinde İngiltere`de 320 bin kişinin ölebileceği ve bu durumda kitleleri toplu mezarlara gömmek durumunda kalınabileceği belirtildi.

İngiliz Sunday Times gazetesinin haberinde, İngiliz İçişleri Bakanlığı`nın 22 Mart 2006 tarihli ve ``Kuş gribi salgını halinde kitle ölümleriyle başa çıkmak`` başlıklı gizli raporunun ele geçirildiği belirtildi.

Habere göre, 1665`teki büyük veba salgınının acı hatıraları anımsatılan raporda, böyle bir salgın durumunda ölecek insanları gömmenin ya da yakmanın 17 haftaya kadar gecikmelere yol açabileceği uyarısında bulunuldu.

Haberde, raporun, geçen hafta Sağlık Bakanı Patricia Hewitt`in başkanlığında bir bakanlık alt komisyonunda tartışıldığı ifade edildi. Raporda, 15 haftalık bir salgın durumunda İngiltere`nin ve Galler`in 48 bin ölüyle karşı karşıya kalacağı tezinin ortaya atıldığı belirtildi ve İçişleri Bakanlığı sözcüsünün, ``Hükümet bir kuş gribi salgını ve virüsün mutasyona uğraması olasılığının yarattığı tehdidi ciddiye alıyor`` dediği ifade edildi.

Haberde, sözcünün ayrıca, salgın durumunda sağlık servisleri başta olmak üzere diğer servisler ve yerel yetkilileri içine alan global bir planın hazırlanmakta olduğunu söylediği de kaydedildi.
.
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2006 Pazar 15:57:04
Güncelleme :2 Nisan 2006 Pazar 16:18:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?