31
Mayıs
2024
Cuma
SAĞLIK

Uşak'ta ücretsiz sağlık taraması

Kimse Yok Mu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Uşak Şubesi ile Uşak Belediyesi'nin ortaklaşa yaptığı sağlık taraması kapsamında 4 gün süreyle maddi durumu iyi olmayan vatandaşlar sağlık kontrolünden geçirilecek.

Kimse Yok Mu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin İstanbul merkezinden gelen gezici sağlık otobüsü ile Uşak Belediye binası önünde yürütülen sağlık taramasına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

4 gün boyunca vatandaşlara ücretsiz sağlık taraması yapacaklarını ifade eden Kimse Yok Mu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Uşak Şube Müdürü İlyas Altınordu, gönüllü 3 hemşire, 2 doktor ve 1 laborant ile hizmet verdikleri sağlık otobüsünde günde ortalama 350 kişinin sağlık taramasından geçirileceğini söyledi.

Dört gün boyunca Elmalıdere, Sarayaltı, Aybey Işık, Dikilitaş, Fatih ve Atatürk mahallelerinde gezici sağlık otobüsünde tansiyon ve ücretsiz kan şekeri ölçümü yapacaklarını kaydeden Altınordu, sağlık otobüsünün merkeze bağlı köylerde de hizmet vereceğini belirterek, “Çarşamba, perşembe, Cuma ve cumartesi günleri Uşak’ın kenar semtlerinde oturan vatandaşlarımıza sağlık taramasından geçireceğiz. Maddi durumu iyi olmayan, sağlık güvencesi bulunmayan vatandaşlara yönelik yaptığımız sağlık taramaları bundan sonra da belli aralıklarla devam edecek. Vatandaşlara böylesi güzel bir hizmeti götürmekten mutluluk duyuyoruz. Sosyal sorumluluk bilinci ile hareket eden derneğimiz çalışmalarını önümüzdeki aylarda arttırarak sürdürecek" dedi.

Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın ise sağlık taraması ile ilgili çalışmaya ilaç desteği ile katılacaklarını ifade ederek, “Kimse Yok Mu Yardımlaşma ve dayanışma Derneği’ne bu hizmeti verdiği için teşekkür ediyoruz. Tam donanımlı gezici sağlık otobüsü ile sağlık güvencesi olmayan vatandaşlarımıza yönelik bir çalışma olacak. Bugün belediye önünde başlayan bu hizmet hafta sonuna kadar çeşitli mahallelerde devam edecek. Bu tür derneklerin faaliyetlerinin önemini biliyoruz. Sosyal sorumluluk bilinci ile hayırsever vatandaşlarımıza bu tür derneklere destek olmaya davet ediyoruz. Bilindiği gibi aşevi ve gıda bankası gibi kuruluşlarımızda Uşak’ta ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunuyor. Bir gün hepimiz yardıma muhtaç duyabiliriz. Bu düşünceden yola çıkarak verilen desteklerin önemli olduğu kanısındayım”diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2008 Salı 16:21:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?