20
Mayıs
2024
Pazertesi
SAĞLIK

Uzay tekniğiyle şifa dağıtıyorlar

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde hizmet veren Özel Umut Rehabilitasyon Merkezi, uzay tekniği olarak belirtilen fizyoterapi cihazını tanıttı.

Cihazı Tanıtmak için Rusya'dan gelen fizyoterapist Fatma Gazieva uygulamalı olarak sistemin nasıl çalıştığını gösterdi.

Sistemin bir uzay tekniği olduğunu belirten Gazieva, "Rusya'da bu çalışmalar ile büyük başarılar elde edildi. 1989 yılında uzay tekniği olarak kullanılan cihaz Rusya'da bir Fizik Fakültesi'nde incelemeye alındı. Bu fakültede 5 yıl incelendikten sonra fiziksel engelli hastalarda kullanılarak çok büyük başarılar elde edildi. Bazı uygulamalarda hiç yürüyemeyen hastalarda 2 haftalık bir sürede sonuca varılabiliyor. Burada ailelere düşen en büyük görev çocuklarında herhangi bir yürüme veya fiziksel bozukluk hissettiklerinde zaman geçirmeden bir uzmana başvurmalarıdır. Bu uygulamada daha iyi sonuç alabilmenin en önemli yolu erken teşhistir. Rus kozmonotların uzayda kalma sürelerinin uzaması sonucu adalelerinde meydana gelen ve yürüme bozuklukları ile karşılaşılan rahatsızlık bu özel sistem ve egzersizler ile çözüldü" şeklinde konuştu.

Özel Umut Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Şaban Kıvrak ise Korkuteli'ne böyle bir hizmeti getirmekten mutlu olduklarını belirterek, "Kurum olarak Rusya'da uzun süredir uygulanan ve başarılar kazanılan sistemi getirmekten dolayı çok mutluyuz. Türkiye'ye yeni giren bu uygulamayı hiç tereddüt etmeden merkezimize kazandırdık" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2008 Cumartesi 10:47:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?