15
Mayıs
2024
Çarşamba
SAĞLIK

Uzmanlar aileleri uyardı

İngiltere’de bir grup bilimadamı, fast food restaurantlarındaki menülerin aşırı miktarda tuz içerdiği uyarısında bulundu.

“Fastfood yiyecekler neredeyse deniz suyu kadar tuzlu” diyen uzmanlar, aileleri özellikle çocuklarının sağlığı konusunda dikkatli olmaya çağırıyor. İngiltere’de bir sağlık grubu oluşturan 22 bilim adamı, bazı büyük fastfood zincirlerinin menüleri üzerinde yaptığı araştırmanın raporunu yayımladı. Rapora göre, fastfood restoranlarındaki pek çok yiyecek çok yüksek miktarda tuz içeriyor.

Günlük ihtiyacın iki katı

Aralarında tüm dünyada binlerce şubesi bulunan 4 büyük fastfood zincirinin de bulunduğu bu restoranlardaki menüler, bir insanın günlük ihtiyacından iki kat daha tuzlu. Hatta aile menülerinden yiyen çocuklar için bu oran 4 kata kadar çıkıyor. Aşırı tuzun insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerini hatırlatan uzmanlar, fastfood restoranlarını tuz miktarını bir an önce azaltmaya çağırdı. Fazla tuzlu yiyecekler kalp hastalıkları, tansiyon ve felce yol açabiliyor, her yıl yüz binlerce kişi bu yüzden yaşamını yitiriyor.

 

AA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2007 Cumartesi 11:26:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?