20
Mayıs
2024
Pazertesi
SAĞLIK

Ve Mustafa sağlığına kavuştu

Rize’de 2 yaşındayken su zannederek yağ çözücü içince yemek borusu yanan ve 8 yıldır midesine bağlanan hortumla beslendikten sonra bir dizi ameliyat sonrası kısmen katı yemekler yemeğe başlayan 10 yaşındaki Mustafa Sancaktutan, doğum gününde geçirdiği 80’inci ve son ameliyatla sağlığına kavuştu.

Doktor ve hemşireler, ameliyatın ardından Mustafa’nın doğum gününü kutladı.
Müftü Mahallesi Yenişehir Caddesi’nde oturan Ali ve Sinem Sancaktutan’ın oğulları Mustafa Sancaktutan, henüz 2 yaşındayken yağ çözücüyü su zannederek içti. Yemek borusu yanan Mustafa, 8 yıldır cihaz yardımıyla midesine bağlanan hortum ile besleniyordu. Rize Üniversitesi (RÜ) Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören Mustafa’nın yemek borusu, bir süre önce geçirdiği 76’ncı ameliyatla balon sistemiyle genişletildi. Ameliyatın ardından Mustafa, önce çorba içmeye, ardından katı yemekler yemeye başladı. Ancak daha sonra yemek borusunda daralma olduğu belirlenen Mustafa, 4 ameliyat daha geçirdi ve sağlığına kavuştu.

10 yaşına girdiği 8 Mayıs günü 80’inci ameliyatını olan Mustafa Sancaktutan için doktor ve hemşireleri sürpriz yaparak doğum günü pastası kesti.

ACILAR ÇEKTİM

Çok sıkıntı yaşadığını anlatan Mustafa, "Ameliyatlar geçirdim, acılar çektim. 80 ameliyat oldum. Bugün 10 yaşına girdim ve sağlığıma kavuştum" dedi. Anne Sinem Sancaktutan ise, "80’inci ameliyatını oldu. Hocası da ona sürpriz yaptı, doğum gününü kutladı" diye konuştu.

ARTIK AMELİYAT GEREKMEYECEK

Mustafa Sancaktutan’ın doktoru, RÜ Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Cerrahi Bölüm Başkanı Doç. Dr. İrfan Serdar Arda da, şunları söyledi:
"Daha önce yutamamasına yönelik bir operasyon gerçekleştirmiştik. Ardından katı besinler almaya başladı. Ancak katı besinler alırken yutamama sorunu için genişletme ameliyatları yaptık. Kilo almaya, boyu uzamaya başladı. Bugün başarılı bir ameliyat daha geçirdi. Bundan sonra büyük bir ameliyat gerekmeyecek. Küçük çaplı genişletme operasyonları olabilir. Karnından beslendiğinde her türlü besini alamıyordu. Sürekli ameliyatlar nedeniyle yaşıtlarından biraz geri kaldı. Şimdi daha iyi beslenecek. Muhtemelen birkaç yıl içerisinde yaşıtlarını yakalayamasa bile bulunduğu durumdan kurtulup daha gösterişli ve yapılı bir hale gelecek."
Doç. Dr. Arda, 80’inci ameliyatı çocuğun 10 yaşına girdiği gün yaptıklarını belirterek, bu nedenle Mustafa için ameliyat sonrası bir doğum günü kutlaması yaptıklarını söyledi

...
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2011 Perşembe 13:59:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?