16
Mayıs
2024
Perşembe
SAĞLIK

Yabancı doktoru Sezer veto etmişti

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu, yabancı doktorların da Türkiye'de çalışmasına imkan tanıyan kanunun, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in iade ettiği 5 maddesini, iade gerekçelerine katılarak kanun metninden çıkardı.

AK Parti Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl başkanlığında toplanan komisyonda, Cumhurbaşkanı Sezer'in 1. 2. 6. 7. ve 8. maddelerini Meclis'e iade ettiği, Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu ele aldı.

Erdöl, Sezer'in iade gerekçesinin okunmasının ardından, kanunun, tıbbi hizmetlerden kaynaklanan her türlü tazminat taleplerinin karşılanması için "zorunlu mali sorumluluk sigortası" oluşturulmasını öngören 1. maddesi; klinik şefi, klinik şef yardımcısı, başasistan ve asistan kadrolarına açıktan, atama izni alınmaksızın atama yapılmasını öngören 2. maddesi; yabancı doktorların da Türkiye'de çalışmasına imkan tanıyan 6. ve 8. maddeleri ile anestezi uzmanı bulunmadığı hallerde anestezi teknisyenlerin ameliyatlara girmesini öngören 7. maddesinin kanun metninden çıkarıldığını açıkladı.


aa
Yayın Tarihi : 8 Mart 2007 Perşembe 15:56:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?