15
Mayıs
2024
Çarşamba
SAĞLIK

Yoğun bakım ünitelerine standart

Sağlık Bakanlığı tarafından yoğun bakım ünitelerinin sahip olması gereken asgari standartlar belirlendi.

Buna göre, yatak sayısı 50 ve daha az olan hastanelerde en az 2 yataklı olmak üzere bir yatak dahili servisler, bir yatak cerrahi yoğun bakım servisi kurulması zorunlu olacak. Yatak sayısı 50'nin üstünde olan hastanelerde, her 30 yatak için birer yoğun bakım yatağı ilave edilecek.

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Vekili Orhan Gümrükçüoğlu tarafından yoğun bakım ünitelerinin standartlarıyla ilgili bir genelge yayınlandı.

Genelgede, ülkede mevcut yoğun bakım ünitelerinin iyileştirilmesi, yetersiz yatak kapasitesinin ihtiyaca cevap verebilecek düzeye çıkarılması ve bu vesileyle yoğun bakımların yeniden yapılandırılmasının amaçlandığı belirtilerek, yoğun bakım ünitelerinin büyüklüğü, çalışanları ve teknolojik imkanlarının hizmet verdikleri hastane ve bölgenin şartlarına göre ayarlanması gerektiği kaydedildi.

Yoğun bakım hizmetlerinin ücretlendirilmesinin belirlenen esaslar üzerinden yapılacağı belirtilen genelgede, bu sebeple yoğun bakımların asgari standartlara göre düzenlenmesi gerektiği bildirildi.

Genelgede, yoğun bakım ünitelerinin nitelikleri ile bu ünitelerin sınıflarına göre asgari standartları da genelgede belirlendi.

AA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2007 Çarşamba 11:12:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?