20
Mayıs
2024
Pazertesi
SAĞLIK

YÖK Başkanı kan bağışında bulundu

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yusuf Ziya Özcan ve üyeleri, Kızılay'a kan bağışında bulundu. Kanı fazla akarak gömleğine taşan Özcan, espri yaparak Kızılay Genel Başkanı Küçükali'den gömlek istedi.

Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, YÖK Başkanlığı'nda 'Kızılay ile YÖK' işbirliği hakkında bilgilendirme sunumu yaptı. Daha sonra YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan ve üyeleri kan bağışında bulundu.

Kanı gömleğine sürülen Özcan, "Sayın Başkan gömleğim kan oldu, bir gömlek alırsınız" şeklindeki esprisi üzerine Küçükali, "Gömleği almak boynumuzun borcudur" dedi. Bir gazetecinin, "Kızılay kan verene gömlek veriyor kampanyası yapsın" önerisine Küçükali, "Maddi bir konu olamaz, Kızılay bir hayır kurumudur" şeklinde cevap verdi.

Başkan Özcan, uzun zamandır kan vermediğini belirterek, bir insanın 6 ayda bir kan vermesinin gerekli olduğunu söyledi. YÖK olarak kan vermeye hazır olduklarını ifade eden Özcan, üniversitelere kan vermeleri konusunda ricada bulunduklarını dile getirdi.

Küçükali ise konuşmasında, kan vermenin gönüllülük esasına dayanan bir konu olduğunu belirterek, "Hocamızın kanı çok aktı durduramadık. Mayıs ayı içinde kan kampanyası başlatıyoruz. 2009 yılı itibariyle Türkiye'de kan sorununu çözmüş olacağız" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2008 Perşembe 17:23:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?