18
Mayıs
2024
Cumartesi
SAĞLIK

Yüksek gerilim lösemi yapıyor

İngiltere’de hükümet tarafından yaptırılan bir bilimsel araştırmada, yüksek gerilim hatlarının yakınlarında yaşayan çocuklarda lösemi (kan kanseri) görülme riskinin yüzde 70 yüksek olduğu ortaya çıktı.

Araştırmayı yapan Oxford Üniversitesi ‘Çocukluk Dönemi Kanserleri Araştırma Grubu’nun ulaştığı sonuçlar, evleri yüksek gerilim hatlarının 200 metre çevresinde bulunan çocuklarda lösemi görülmesi riskinin diğer yerlerde yaşayan çocuklara göre yüzde 70 daha yüksek olduğunu gösterdi.

Bilim adamları, bunun nedeni üzerinde kesin bir sonuca varamadıklarını, ‘başka etkenlerin de sonuçta etkili olabileceğini’ belirtti. Diğer etkenler arasında yüksek gerilim hatları yakınında yaşayan ailelerin refah düzeyinin diğer bölgelerde yaşayanlardan daha düşük olmasının bile yer alabileceği ifade edildi. British Medical Journal dergisinin dünkü sayısında yer alan araştırma, 1962 ile 1995 yılları arasında İngiltere ve Galler’de yaşayan ve 15 yaşın altındayken kanser teşhisi konulan 29 bin 81 çocuğun incelenmesine dayanıyor. Araştırmada, bu çocuklara ait verilerin aynı sayıda, aynı özelliklere sahip sağlıklı kişilerle karşılaştırıldığı kaydediliyor.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2005 Cumartesi 09:44:08
Güncelleme :4 Haziran 2005 Cumartesi 09:54:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?