18
Mayıs
2024
Cumartesi
SAĞLIK

Yüz nakli 100 bin TL

Akdeniz Üniversitesi’nde Uğur Acar’a yapılan ilk yüz naklinden sonra art arda gelen yüz, kol ve bacak nakillerine Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) yapacağı ödeme miktarı açıklandı.

SGK Başkanı Fatih Acar, ”10 gün önce toplanan Fiyatlandırma Komisyonu’nda yapılan değerlendirmede yüz nakli ve kol nakli gibi nakil işlemlerini de geri ödeme kapsamına aldık. Yüz nakli için ameliyat ve sonrası 15 gün içinde sunulan hizmetler için paket fiyat olarak 42 bin lira belirledik. Bu, üniversite hastaneleri için yüzde 10 ilave ödemede dahil edildiğinde 46 bin 200 lira oluyor. Bu hastaların 15 günlük tedavi sonrası yaklaşık 2 ay tedavilerinin devam etmesi ve bu işlemlerin de Kurum tarafından ödenecek olması dikkate alındığında yaklaşık 100 bin liraya yakın bir ödeme yapılmış olacak” dedi. Acar, Akdeniz Üniversitesi tarafından yüz nakli için talep edilen rakamın da 53 bin lira olduğunu sözlerine ekledi.

Türkiye’de ilk yüz nakli yapılan Uğur Acar, geçtiğimiz günlerde tedavi gördüğü Akdeniz Üniversitesi’nden taburcu edildi. Acar’ın tedavi masrafları için Akdeniz Üniversitesi tarafından SGK’dan toplamda 53 bin TL istendi. SGK, hastaneye istenen ödemeyi yaptı.

...
Yayın Tarihi : 31 Mart 2012 Cumartesi 09:50:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?