17
Mayıs
2024
Cuma
SİYASET

Mehmet Nezir-Internet Haber

Gürtuna'yı, Emine Erdoğan istemiyor

Ali Müfit Gürtuna'nın AKP'den İstanbul'a Belediye Başkanı yapılamasının altında yatan sebep, ne İl Başkanı Mehmet Müezzinoğlu'nun tepkisi, ne de yazılıp çizildiği gibi parti örgütünün temayülünü ortaya çıkaran anketler değil.

Ali Müfit Gürtuna'yı o koltukta görmek istemeyen cok önemli bir kişi var Erdoğan'ın çevresinde.

Erdoğan'ın da çok etkilendiği bu kişi, hayat arkadaşı Emine Erdoğan.

Tayyip Bey'in Belediye Başkanlığı döneminde vekil olarak yerine bıraktığı Gürtuna, Tayyip Bey'in Başkanlık'tan alınmasından sonra da bu vekilliğe devam etti.

Daha sonra, Tayyip Bey'in, kendisini tekrar aday yapmak istememesine karşın, Gürtuna, bu engeli de Erbakan Hoca'nın bastırması ile aşarak, İstanbul adayı oldu.

İşte o dönemlerde, Tayyip Bey'in Erbakan ile yollarını ayırıp parti kuruluş çalışmalarına başladığı o dönemde, Emine Hanım, yanında bulunan bir Hanımefendi'ye; "Bu Gürtuna ve Eşi, bize öyle zulüm yaptılar ki, onları Allah'a havale ediyoruz. Zira bizim onları affetmemiz mümkün değil" diyor.

Bu konuşmaların yapıldığı o güne tanık olan bir dostum, bundan dört beş ay öncesinde, bir sohbet esnasında, "ben hem Emine Hanım'ı, hem de Tayyip Bey'i iyi tanırım. Tayyip Bey, Emine Hanım'a rağmen Gürtuna'yı asla aday yapmaz" demişti.

Gürtuna ile yaptığımız bir Üsküp gezisi esnasında da, "Tayyip Bey sizi kesinlikle aday göstermez" demiştim. Fakat bu olayı haber kaynağım olan dostuma verdiğim söze istinaden de anlatmamıştım.

Bugün geldiğimiz noktada, Emine Hanım'ın, pardon haber kaynağımın haklılığının ortaya çıktığını görüyorum.

Tarih tekerrürden ibaret derler.

İster misiniz Gürtuna da, yine Erbakan ile yoluna devam etsın ve Saadet Partisi'nin adayı olsun.

Hiç te fena olmaz aslında.

Mehmet Nezir-Internet Haber
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2004 Salı 06:21:10
Güncelleme :5 Ağustos 2004 Perşembe 20:52:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?