30
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

DİZ BOYU PERİŞANLIK

 
CHP Parti Meclisi toplantısı öncesinde son gelişmelerle ilgili soruları yanıtlayan Baykal, 7 Temmuz’da darbe startı verileceği iddiasını şöyle değerlendirdi: Olay bu senaryolar etrafında götürülecekse diz boyu perişanlık var demektir



CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Ergenekon soruşturmasıyla ilgili olarak ortaya atılan ve “Kıyamet senaryoları” olarak adlandırılan iddialar için, “Olay eğer senaryolar etrafında götürülecekse, diz boyu perişanlık var demektir” yorumunu yaptı.
Baykal, dün toplanan Parti Meclisi (PM) öncesinde güncel gelişmeler hakkında şu mesajları verdi: 

CADI KAZANI: Bugün toplum çok ciddi çatışmaya, ayrışma ve gerginliğe çekilmektedir. Yurtdışında da Türkiye’de sistemin çökmeye gittiği yorumları yapılıyor. Türkiye 5-6 yıllık AKP iktidarı döneminin sonunda bugün maalesef siyaseten ve hukuken bir cadı kazanının içine çekilmek isteniyor. 

DİZ BOYU PERİŞANLIK: Bazı gazetelerde, operasyon yapılmasaydı 7 Temmuz’da darbe startı verileceği yönündeki haberlerin yayımlanması üzüntü verici.
Bunlara yorum yapmamı beklemeyin. Ama eğer olay, senaryolar etrafından götürülecekse, diz boyu perişanlık var demektir. 

RASTLANTI MI?: Bu tutuklamalar öncesinde, İstanbul ve Malatya’da birdenbire “Darbeye hayır” gösterileri yapıldı. Meclis’te birtakım girişimler yapıldı. Böyle bir işaret yokken kampanya yapılması boşuna olmadı. Bunların irtibatlı olmadığını kimse söyleyemez. Gösterilerle, gözaltıların psikolojik altyapısı oluşturuldu. Bütün bunlar bir dönüşüm, bir rejim değişikliğinin aranmakta olmasıyla izah edilebilir. 

İNTİKAM ARENASI: Toplumda ciddi bir kuşku oluşmuştur. Yargı, adalet süreci yerine, siyasi hesaplaşma süreci izlenimi giderek kök salmıştır. Adalet zemininin, siyasi çekişme, misilleme, hesaplaşma ve intikam arenasına çevrilmesi hukuku da devleti de çok ciddi sarsar. 

SEN Mİ YAZIYORSUN?: Başbakan, “Olayın sonuna geldik, yakında iddianame yayınlanacaktır” diyor. Sana ne? Sen savcının basın sözcüsü müsün? Sen mi hazırlıyorsun iddianameyi? Hiçbir dönemde hükümetle yargı bu kadar laubali olmamıştı. Başbakan’ın biliyor olması, bu davanın manevi ağırlığını, saygınlığını çok ciddi tahrip etmiştir. 2 bin 500 sayfa olduğu söyleniyor ama hâlâ ortada iddianame yok. Bu dava siyasi bir dava haline geldi. Türkiye bir sınav verecek. Yargı bu siyasi tertibi boşa çıkarmalıdır.

 

Milliyet
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2008 Cuma 17:50:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?