15
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Erdoğan:Adaylarımız olabilir

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı için birden fazla aday daha gösterebilecekleri imasında bulunarak, "Arkadaşlar da olabilir" dedi.

Cumhurbaşkanlığı konusunda görüş ayrılığı yaşadıkları öne sürülen Başbakan Tayyip Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, cumhurbaşkanlığı adaylık sürecinin başlamasına saatler kala bir kez daha görüştüler. Erdoğan cuma namazı öncesinde ise konutundaki özel çalışma ofisinde bazı parti yöneticileriyle bir araya gelerek, Meclis’te dün başlatılan Cumhurbaşkanlığı sürecini değerlendirdi. Cuma namazının ardından Başbakanlık’ta yaklaşık bir saat görüşen Erdoğan ve Gül, daha sonra Cumhurbaşkanlığı seçim takviminin açıklanacağı oturuma katılmak üzere birlikte aynı araçla Meclis’e gittiler.

Erdoğan, TBMM’den ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı adayını ne zaman açıklayacaklarının sorulması üzerine Erdoğan "Pazartesi günü Bakanlar Kurulu toplantımız var. Aynı gün Merkez Yürütme Kurulu toplantımız var. Oturacağız takvimi beraberce değerlendireceğiz" dedi.

OLABİLİR Erdoğan, muhalefet partilerinin liderleriyle görüşüp görüşmeyeceği sorusuna, "Artık liderlerle ben mi görüşürüm, yoksa aday olan arkadaşlarımız mı görüşür, o toplantılarda belli olur" karşılığını verdi. Erdoğan’ın "arkadaşlar" demesi üzerine gazeteciler, bu kez "Birden fazla aday gösterebilir misiniz?" sorusunu yönelttiler. Erdoğan, "Olabilir, arkadaşlar olabilir, arkadaş da olabilir" karşılığını verdi.

Başbakan Erdoğan, yeni kabineyi ne zaman Cumhurbaşkanı’na sunacağı sorusu üzerine sürecin başladığını hatırlatarak, "Süreç başladı. Bugün kabineyle ilgili süreç de başladı. En kısa sürede bitirip sunmayı düşünüyorum" dedi. Erdoğan, kabineyi sunmak için yeni Cumhurbaşkanını bekleyip beklemeyeceği sorusuna "Öyle bir önyargım yok" yanıtı verdi.

AKP kulislerinde, Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı adayını bu kez son anı beklemeyip, önceden açıklayabileceği konuşuluyor. Erdoğan’ın salı gününden itibaren bu yönde bir açıklama yapabileceği ve kabine listesini de haftaya Cumhurbaşkanı Sezer’e sunabileceği belirtiliyor.


Hürriyet
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2007 Cumartesi 09:34:05
Güncelleme :11 Ağustos 2007 Cumartesi 13:22:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?