3
Haziran
2024
Pazertesi
SİYASET

Liderler oylarını kullandı (galeri)

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, milletvekili genel seçimlerinde oyunu, Ahmet Andiçen İlköğretim Okulunda 2073 Numaralı sandıkta kullandı. Oyunu kullanan Sezer kıyafeti ile de dikkati çekti. Hep kravatlı, koyu takım giysileri ile görmeye alıştığmıız Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, bu kez kravatsız, ceketsiz ve kısa kollu gömleği ile halkın karşısına çıktı..


Çankaya Birlik Mahallesindeki Ahmet Andiçen İlköğretim Okuluna saat 9.00'da sivil plakalı bir araç ile gelen Cumhurbaşkanı Sezer, eşi Semra Sezer ile okulun ikinci katındaki 2073 Numaralı sandığa gitti.



Görevlilere Anayasa Mahkemesi tanıtım kartını veren Cumhurbaşkanı Sezer, oyunu atarken ısrar üzerine gazetecilere görüntü verdi.

Soru üzerine, seçimin demokrasinin gereği olduğunu belirten Sezer, "Ulusumuz, ülkemiz, Türkiye için hayırlı olsun" dedi.



Sezer ve eşi okuldan ayrılırken, bazı vatandaşlarla da ayaküstü sohbet etti. Vatandaşların alkışları arasında okuldan ayrılan Sezer, gazetecilere oylarını kullanıp kullanmadıklarını sordu.

Liderler oylarını kullandı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt oyunu kullandı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, oyunu eşi Filiz Büyükanıt ile Çankaya İlköğretim Okulu 1125 Numaralı sandıkta kullandı.


Çankaya İlköğretim okuluna saat 10.00'da gelen Orgeneral Büyükanıt, girişte vatandaşların alkışları ile karşılandı. Orgeneral Büyükanıt, okula gelişinde Buse Altaş isimli bir çocuğun uzattığı Atatürk posterini imzaladı.



Daha sonra 1125 Numaralı sandığa gelen Orgeneral Büyükanıt eşi ile birlikte oyunu kullandı.

Basının büyük ilgi gösterdiği Orgeneral Büyükanıt, oyunu kullanırken gazetecilerin bir şey söyleyip söylemeyeceğini sormaları üzerine, "Hayır, bir şey söylemeyeceğim. Hayırlı olsun" dedi.

Orgeneral Büyükanıt okuldan ayrılırken, vatandaşlar sevgi gösterisinde bulunarak "İyi ki varsınız" diyerek alkışladılar.

Bu arada, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert de aynı sandıkta oyunu kullandı.

Demokrat Parti Genel Başkanı Ağar oyunu kullandı




Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, Elazığ'da oyunu kullandı.

Ağar, oyunu kullanacağı Vali Tevfik Gür İlköğretim Okuluna, eşi Emel Ağar ile geldi.

DP lideri 1260 nolu sandıkta oyunu kullanmak için kabine giderken eşi Emel Ağar, "Burada kullan, nasıl olsa herkes biliyor kime vereceğini" dedi.

Bunun üzerine Ağar, "Olur mu öyle şey. Her şeyin bir kuralı var" diyerek kabine girdi.

DP liderinin oyunu kullandığı sırada partililer alkışlarla "Başbakan Ağar" şeklinde slogan atarken, Ağar, "Burada olmaz, sandık başında olmaz" dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli oyunu kullandı




MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, milletvekili genel seçimlerinde oyunu Anıttepe İlköğretim Okulu'ndaki 4366 numaralı sandıkta kullandı.
Ankara Anıttepe İlköğretim Okulu'na saat 14.15'te gelen Bahçeli, okulun giriş katında kurulan 4366 numaralı sandığa gitti. Görevlilere nüfus cüzdanı ve seçmen bilgi kartını veren Bahçeli, oyunu atarken gazetecilere görüntü verdi. Bahçeli, kalabalık gazeteci ordusu görünce "Biz bu hale çok alışık değiliz" dedi.

Oyunu kullanmasının ardından çıkışta açıklama yapan Bahçeli, "Bugün gerçekleştirmekte olduğumuz 23. dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi seçimlerinin Türk milletine, bütün siyasi partilerimize hayırlı, uğurlu olmasını Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum" diye konuştu.



Rahşan Ecevit oyunu kullandı



Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit, milletvekili genel seçimlerinde oyunu, Perihan İnan İlköğretim Okulu 2400 Numaralı sandıkta kullandı.


Rahşan Ecevit, Or-An'daki Perihan İnan İlköğretim Okulu'na, Bülent Ecevit'in eski koruma müdürü ve CHP İzmir Milletvekili Adayı Recai Birgün ile geldi.

Oyunu kullanırken gazetecilere görüntü veren Rahşan Ecevit, Bülent Ecevit'in vefatından sonra ilk kez yalnız oy kullanmaya geldiğinin belirtilmesi üzerine, "Ben, eşimin de isteği doğrultusunda oy kullandım" dedi.

Rahşan Ecevit, bir gazetecinin, CHP listelerinden milletvekili seçilecek DSP'lilerin, tekrar DSP'ye geçip TBMM'de grup kurup kurmayacaklarına ilişkin sorusunu da "Seçim sonrası... Hiç bilmiyorum" karşılığını verdi.

Baykal oyunu Antalya'da kullandı



CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, milletvekili genel seçimlerinde oyunu Antalya Lisesindeki 3275 numaralı sandıkta kullandı.
CHP Lideri Baykal, Antalya Lisesine kızı Aslı Baykal, CHP İl Başkanı Ömer Melli, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen ve Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile birlikte geldi.

Baykal, oyunu kullanırken seçimin hayırlı olmasını diledi. Baykal, "Güzel bir seçim oluyor. İnşallah milletimizin yüzünü güldüren bir sonuç çıkar" dedi.

CHP Lideri, oy kullandığı Antalya Lisesinden, vatandaşların "Başbakan Baykal" sloganları arasında ayrıldı.

DSP Genel Başkanı Sezer oyunu kullandı 


 DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, sert geçen bir seçim kampanyasının geride kaldığını belirterek, "Uzlaşı ve diyaloğu öne alan bir hizmet yarışının başlamasını diliyorum" dedi.


Oy kullanmaya eşi Ülkenur, kızı Selcan ve oğlu Serkan ile Türkkonut İlköğretim Okulu'na gelen Sezer, sandık başındaki görevlilerle tokalaşarak, görevlerinde başarılar diledi.

Sezer, 1231 nolu sandıkta oyunu kullandıktan sonra vatandaşlarla sohbet etti ve çay içti.

Seçimin hayırlı olmasını dileyen Sezer, "Sert geçen bir seçim kampanyasından sonra bugün Türkiye'nin her yerinden aldığımız haberlere göre, huzur içinde bir seçim gerçekleşiyor. Artık kampanya dönemi geride kaldı. Uzlaşı ve diyaloğu öne alan bir hizmet yarışının başlamasını diliyorum. Bunun olabileceğine güveniyorum" dedi.

Katılımın şu ana kadar nasıl gittiğinin sorulması üzerine Sezer, "Fena gözükmüyor. Arkadaşlarımdan aldığım bilgilere göre, Türkiye'nin her yerinden aldığım bilgiye göre, katılım umduğumuz gibi gerçekleşecek diye gözlüyoruz. Vatandaşlarımız artık ciddi bir şekilde, oy kullanmanın gerekliliğini belli ki kabullenmişler" diye konuştu.

Yaz tatili nedeniyle Ankara'nın boşaldığını, ancak seçim nedeniyle tatilcilerin oy kullanmak için geldiklerini gözlediğini belirten Sezer, "Ankara bom boştu. Ben dün gece saat 01.30-02.00 gibi Ankara'ya geldim. Sokaklar doluydu. Demek ki tatilciler döndü" dedi.


BAŞBAKAN ERDOĞAN OYUNU İSTANBUL-ÜSKÜDAR'DA KULLANDI





Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, oyunu eşi Emine Erdoğan'la Üsküdar’daki Burhaniye İlköğretim Okulu’nda kullandı.
Seçimlerin ülke genelinde bir hoşgörü havasında geçtiğini belirten Erdoğan, “İnşallah bu oyların kullanılmasında, inanıyorum ki seçim hukuku açısından sandıklarda herhangi bir sıkıntı yaşanmaz ve böylece Türk demokrasisi bu seçimlerden çok daha güçlenerek çıkar” dedi.

CEM UZAN OYUNU KULLANDI




Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, oyunu Beykoz Çubuklu'daki Atatürk İlköğretim Okulu'na kurulan 1073 numaralı sandıkta kullandı. Saat 12.30'da eşi Alara Uzan ile okulun 2. katındaki sınıfta kurulan 1073 numaralı sandığa giden Cem Uzan, ısrarlar üzerine gazetecilere görüntü verdi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Kutan oyunu kullandı




Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, eşi Mebrure Kutan ile birlikte Ayten-Şaban Diri İlköğretim okulu'nda 4419 numaralı sandıkta oyunu kullandı.
Kutan, oyunu kullandıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Partisine "tahminlerin üzerinde oy gelmesini beklediklerini" kaydeden Kutan, verilecek her karara saygı duyulması gerektiğini söyledi. Kutan, "Bu mücadelede bazı kamplaşma ve gerginliğe sebep veren oluşumlar oldu. Temennimiz. Bunların TBMM'ye intikal etmemesidir" dedi.

Kutan, saat 18.00'dan sonra seçim sonuçlarının gelmeye başlayacağını belirterek, "(Adam berbere girmiş saçım ak mı, kara mı diye sormuş berber önüne dökülünce görürsün demiş) biz de ilerleyen saatlerde sonuçları göreceğiz" diye konuştu.

Bu arada, CHP Genel Sekreteri Önder Sav da oyunu aynı okuldaki 4422 numaralı sandıkta kullandı.

ARINÇ OYUNU MANİSA'DA KULLANDI



TBMM Başkanı Bülent Arınç, oyunu Manisa Murat Germen İlköğretim Okulu'nda kullandı. Arınç, İzmir Caddesi üzerindeki evinin yakınında bulunan okula eşi Münevver Arınç ile geldi. Sandık başkanı ve görevlilerini çalışmalarından dolayı kutlayan Bülent Arınç, oy kullanmada eşi Münevver Arınç'a öncelik tanıdı.

MESUT YILMAZ OYUNU MEMLEKETİ RİZ'DE KULLANDI



Rize'den bağımsız milletvekili adayı olan eski başbakanlardan Mesut Yılmaz, milletvekili genel seçimleri için oyunu, Rize merkeze bağlı Piri Çelebi Mahallesi'ndeki Kurtuluş İlköğretim Okulunda 1032 numaralı sandıkta kullandı.

Yılmaz, oyunu kullandıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, bütün Türkiye için baskın bir seçim olduğunu belirterek, “Ancak bir aylık bir seçim kampanyası yapabildik. Daha önceki seçim kampanyalarına nazaran daha kısa bir seçim çalışması oldu. Maalesef hedeflediğim bütün yerlere gidemedim. Ama seçim sonrası telafi edeceğiz” dedi.
Bir gazetecinin 'seçimden sonra nasıl bir Türkiye bekliyorsunuz' sorusuna ise Yılmaz, “Daha iyi bir Türkiye bekliyorum. Hem Rize'ye hem memleketimize hayırlı olmasını diliyorum” diye cevap verdi.

ERKAN MUMCU OYUNU ANKARA'DA KULLANDI


Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, eşi Işın Mumcu ile birlikte oyunu Çankaya Türkiye Noterler Birliği İlköğretim Okulu'ndaki 4399 nolu sandıkta kullandı.

Oy kullandığı sınıftaki görevlilerle tek tek tokalaşan Anavatan Lideri Mumcu, “Hayırlı olsun” diyerek oy zarfını sandığa eşi Işın Mumcu ile birlikte attı. Oy kullanma işlemlerini tamamlamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mumcu, seçimin dengeleri değiştirecek bir tablo, Türkiye'nin istikametini değiştirecek bir sonuç yaratmayacağını söyledi. Haberin devamı için tıklayın.

ABDULLAH GÜL KAYSERİ'DE



Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, milletvekili genel seçleri için oyunu Kayseri'de kullandı. Bakan Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, oylarını, Mustafa Eminoğlu Anadolu Lisesi'ndeki 1206 nolu sandıkta kullandı. Gül, oyunu kullandıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, seçmenlerin sandık başına gittikleri bu günü, “demokrasinin en güzel anlarından biri” olarak nitelendirdiğini söyledi.

Ufuk Uras oyunu kullandı 




 Eski ÖDP Genel Başkanı ve İstanbul 1. Bölge bağımsız milletvekili adayı Ufuk Uras, oyunu mezun olduğu Kadıköy Anadolu Lisesi'nde kullandı.
Uras, 1106 numaralı sandıkta oy kullandıktan sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, seçim sonrası demokratikleşme, barış, sosyal refah konusunda somut adımlar atmayı umduklarını belirtti.

Seçim sonrası dengelerin çok değişeceğini sanmadığını ifade eden Uras, bağımsızlarla beraber 3 parti ile mecliste 4'lü bir yapı olacağını tahmin ettiklerini söyledi.

Ufuk Uras, parmağına sürülen mürekkebi kolonyalı bir mendille silerek basın mensuplarına mürekkebin kolaylıkla silinebildiğini söyledi.

ESKİ GENELKURMAY BAŞKANI ÖZKÖK: HAYIRLI OLSUN


Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Hilmi Özkök, milletvekilliği genel seçimleri için oyunu İzmir Fatih Koleji'nde kullandı.

Emekli Orgeneral Hilmi Özkök, eşi Özenç Özkök ile saat 09.20'de oy kullanacağı Güzelyalı'daki Fatih Koleji'ne geldi. Sandık görevlileriyle bir süre sohbet eden Özkök, oyunu okuldaki 2339 numaralı sandıkta kullandı.

Sandık başında bekleyen bir kişi, sırasını Özkök'e verdi. Hilmi Özkök ve eşi Özenç Özkök, oy pusulalarının bulunduğu zarfları sandığa attıktan sonra görevlilere teşekkür etti.

Oyunu kullanmasının ardından gazetecilerin yönelttiği soru üzerine Özkök, “Ülkemiz için hayırlı olsun. Başka bir şey denemez zaten” dedi.

Özkök, gazetelerde yer alan “Özkök'e suikastı CIA engelledi” konulu haberlerle ilgili soru üzerine ise “Bu konularla ilgili konuşmak istemiyorum. Önemli şeyler değil” dedi.

Susurluk davasının ünlü ismi Sedat Bucak oyunu kullanırken



Bu iller dışında kalan diğer illerde ise 08.00-17.00 saatleri arasında oy kullanılacak.

Vatandaşlar, seçmen bilgi kağıtları ve geçerli kimlik belgeleriyle oyunu verecek.

Seçmen bilgi kağıdı bulunmayıp kütüğe kayıtlı olanlar, ibraz edecekleri geçerli kimlik belgeleriyle (nüfus kağıdı, resmi daireler veya iktisadi devlet teşekküllerince verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, ehliyet, evlenme cüzdanı) oy verebilecekler.

Belediyeler ile köy ve mahalle muhtarlarınca düzenlenip onaylanan kimlik bilgileri geçerli olmayacak.

Bu belgelerden birini ibraz edemeyen seçmen, oyunu kullanamayacak.

Seçmen bilgi kağıdı gelmeyenler, oy kullanmaya gitmeden önce YSK'nın "www.ysk.gov.tr" internet sitesinden de hangi sandıkta oy kullanacaklarını öğrenebilecek.

Her seçmen, hangi sandık seçmen listesine yazılmış ise ancak o sandıkta oy kullanacak. Oy kullanırken TC Kimlik Numarası istenmeyecek.

Eski Cumhurbaşakın Süleyman Demirel sandık başında

Süleyman Demirel oyunu kullanırken

Evren Paşa pusulayı niye yırttı?


Evren, bastığı ‘Evet' yazısının okunmadığını ileri sürerek ikinci defa pusula istedi

Yedinci Cumhurbaşkanı Kenan Evren, mürekkebi yetersiz olduğu için bastığı ‘Evet' yazısının okunmadığını ileri sürerek oy pusulasını yırtıp cebine koydu ve yenisini istedi. Kenan Evren kendine verilen ikinci pusulayla oy kullandı.

Kenan Evren, oyunu saat 08.05'te Muğla'nın Marmaris İlçesi'nin Armutalan Beldesi'ndeki Evren Paşa İlköğretim Okulu’nda bulunan 1069 numaralı sandıkta sıra beklemeden kullandı. Evren'in oy pusulasını almadan önce uzattığı kimliği, sandık görevlileri tarafından, “Efendim sizi tüm Türkiye hatta dünya tanıyor, gerek yok” denilerek kontrol edilmedi.

Mühürü ve oy pusulasını alıp kabine giren Kenan Evren, mürekkebi yetersiz olduğu için bastığı ‘Evet' yazısının okunmadığını ileri sürdü. Oy pusulasını yırtıp pantalon cebine koyan Evren, görevlilerden yenisini istedi. İsteği yerine getirilen Kenan Evren, ikinci pusulaya mührü bastıktan sonra zarfı sandığa atıp oyunu kullandı.

28 Mart 2004 yerel seçimlerinde oy kullanırken “Parmağa mürekkep sürülmesi çok aşağılayıcı. Bu ilkellik. Ben cumhurbaşkanı olarak bu durumdan utanıyorum” diyen Evren'in parmağına bu kez mürekkep sürülmedi. Sandık görevlileri bunun sebebini, “Herkes tanıyor gerek var mı?” diyerek açıkladı.

Evren Paşa İlköğretim Okulu 1069 Numaralı Sandık Kurulu Başkanı Sezai Sudar, Kenan Evren'in oy pusulasını yırtıp cebine koyduğunu sonradan farkettiğini belirterek “Eski cumhurbaşkanı olduğu için oy pusulasının yenisini verdim. Tutanak tutuldu. Yedek oy pusulalarından biri kullanıldı” dedi.


BTP Genel Başkanı Baş oyunu kullandı




Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş, milletvekili genel seçimlerinde oyunu Sarıtaş İlköğretim Okulunda kullandı.
Akçaabat ilçesine bağlı Sarıtaş Mahallesi'ndeki Sarıtaş İlköğretim Okuluna gelen Baş, 1041 numaralı sandığa gitti. Görevlilere nüfus cüzdanı ve seçmen bilgi kartını veren Baş, oyunu kullandı.

Baş, seçimin Türkiye için hayırlı, uğurlu olmasını diledi.

İP Genel Başkanı Perinçek oyunu kullandı 



 İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, oyunu İstanbul'da kullandı.


Gayrettepe'de bulunan Hüseyin Aycibin İlköğretim Okulu'na eşi Hacer Şule, oğlu Mehmet Bora ve kızı Kiraz'la gelen Perinçek, 1181 numaralı sandığa oyunu attı.










 

 



 





aa
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2007 Pazar 17:04:55
Güncelleme :22 Temmuz 2007 Pazar 17:56:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?