25
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

"Hepsi Meclis'te!"

CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu, "Nerede işe yaramaz adam varsa hepsi Meclis'te" ifadelerini kullandı.

Grizu patlaması sonucu yaşamını yitiren maden işçilerinin aileleri ile biraraya gelen CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu türbanlı, başörtülü, pantalonlu diye vatandaşı bölenlerin oy çalmak için toplumu tuzağa düşürdüklerini söyledi.

CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu, Mustafakemalpaşa'da Bükköy Madencilik'te meydana gelen grizu patlamasında yaşamını yitiren maden işçilerinin yakınları ile Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen toplantıya katıldı. Yer altında çalışmanın zor olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu "Türkiye de dramatik bir tablo var. Yer altında çalışıyorsunuz bir süre sonra ciğerlerinizde başlıyor rahatsızlıklar. Uzun yıllar kömür işçileriyle beraber oldum. Özellikle Zonguldak'ta. Orada kömür işçilerin yaşadığı dramlara şahit oldum" dedi. "Burada da 19 arkadaşımızı toprağa verdik. Ailelerine biz ne kadar acılarınızı paylaşıyoruz desek de, ateş düştüğü yeri yakıyor." diyen Kılıçdaroğlu, "Grizu patlaması oldu. Madeni, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı kapattı. Eğer madeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kapatsaydı, geriye kalan işçilerimizin tamamı aylıklarını almaya hak kazanır durumdaydı. Yani işveren hapiste de olsa dışarıda da olsa maden kapalı olduğu sürece o işçiler çalışmadığı günler dahil aylıklarını almaya hak kazanacaklardı. Bu yapılmadı. Önce Mustafakemalpaşalıların bunun hesabını sorması lazım. Neden Enerji Bakanlığı kapatıyor. Aynı olay Dursunbey'de de yaşandı ama orayı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı kapatmadı ve maden açılmadığı halde işçiler aylıklarını almaya devam ediyor. Bu çifte standardı hangi siyasal güç sağladı. Bu çifte standardın arkasındaki vicdani duygu nedir? Bunu sorgulamanız lazım. Bu insanların günahı nedir? Bunların günahı sessiz kalmak mı. Nedir bu insanların günahı? Eğer kapatacaksanız buyrun Sosyal Güvenlik Bakanlığı var kapatın bari geride kalanlar aylık almaya devam etsin. Onu bile fazla görüyorlar. Bu bir dramdır bu dramın hesabını biz soracağız. Toplum olarak bizi bölüyorlar, işte şu türbanlıdır, şu başörtülüdür, pantalonludur say sayabildiğin kadar. Bu tuzaklara düşmememiz lazım. Bu tuzaklara düşürerek sizin oylarınızı çalıyorlar"


NEREDE YOLSUZLUĞA BULAŞMIŞ ADAM VARSA HEPSİ MECLİSTE

"Birbirimizi daha iyi tanımak zorundayız" diyen Kemal Kılıçdaroğlu ülkede hiç kimsenin dokunulmazlığının olmadığına dikkat çekerek "Paşaların, askerlerin, hakim ve savcıların dokunulmazlığı yok. E zaten vatandaşın hiç yok. Geriye kim kaldı. Milletvekilleri kaldı. Nerede işe yaramaz, yolsuzluğa bulaşmış, ihaleye fesat karıştırmış, hayali ihracat yapmakla ve kalpazanlıkla suçlanmış adam varsa hepsi macliste. Böyle bir şey olur mu arkadaşlar. Böyle bir şey olmaz size söz. CHP'yi iktidar yaptığınızda ilk olarak yapacağımız, siyasi ahlak yasasını çıkaracağız. Siyasi ahlak yasası nedir biliyor musunuz. Siyasi ahlak yasasının olduğu bir ülkede naylon faturacıdan maliye bakanı olmaz, alidibocudan adalet bakanı olmaz, kalpazandan da başbakan olmaz. Siyasi ahlak yasasının olduğu bir ülkede düzgün adamların parlamentoda olduğu bir ülkede madende grizu olduğunda onun koşulları çok önceden hazırlanmış olur"


TEKEL İŞÇİLERİNİN HİÇBİRİ YETİM HAKKI YEMEDİ

Tekel işçilerinin direnişine temas eden Kemal Kılıçdaroğlu "Tekel işçileri biber gazı yedi sustu, cop yedi sustu, ama bir ülkenin başbakanı çıkıp ben yetim hakkını yedirmem devletin kasasını boşaltmam diye bişey söyleyemez. Onların hiçbiri yetim hakkı yemiş değil. Onları söyleyenler yetim hakkı yiyorlar" diyerek sözlerini tamamladı.

Yayın Tarihi : 6 Mart 2010 Cumartesi 20:02:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?