19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

"Kaymak tabaka kusura bakmasın"

Boğaz'daki bazı lüks evleri eleştiren Erdoğan, "Kaymak tabaka kusura bakmasın. Gecekondulardan farkı yok" dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Boğaz'daki "çirkin yapılaşma"ya dikkat çekti, Kaymak tabaka kusura bakmasın, gecekondulardan farkı yok" dedi. İstanbul'a göçün yönetilebilir hale gelmesini sağlayacak tedbirlerin ele alındığı seminerin açılışında konuşan Erdoğan, İstanbullular'a önemli mesajlar verdi:

* Bana Saldırdılar: İnsanlar İstanbul'a göçü bir çıkış yolu olarak gördü, ancak hayal kırıklığına uğrayan ve ağır bedeller ödeyenler oldu. Geçmişte 'İstanbul'a giriş vizeye tabi olmalı' dedim, medya üzerime çok saldırdı. İstanbul'a yerleşmek isteyene "İşin hazır ise gel, yoksa niye geliyorsun?' diye soracaktık.

* Kumkapı'daki Ermenistan: Göçü tahrik eden birinci şey, sosyo ekonomik sorunlardır. Kentlerin tarihi dokusu korunmadı. 'Kumkapı'daki Ermenistan' denildi. Sanırım oradaki Ermeniler'i kastettiler.

* En Yukardan Bakmak: Boğaz'daki çarpık yapılaşmanın gecekondudan hiç farkı yok. Kaymak takımı kusura bakmasın, o gecekonduyu yapan mantık neyse, onların zihniyeti de aynıdır. '

* Köyüne Dönene Bilet: Siyasi risk olsa bile kaçak yapılara izin vermeyeceğiz. Belediye, köyüne dönmek isteyenin nakliye ücretini dahi karşılıyor.
Sabah
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2006 Pazar 01:34:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?