19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

"Magazin aydınları ortaya çıktı"

TBMM Başkanı Bülent Arınç, bugün gerçek aydınların, entelektüellerin sessizliği nedeniyle "magazin aydınları"nın ortaya çıktığını belirterek, "Bilginin akademik donanımından yoksun olan bu aydınlar, hem halkı yanlış yönlendiriyor, hem de olayları yanlış analiz edip ülkeye zarar veriyorlar. Bu nedenle gerçek bilim adamlarımızın konuşmalarına ihtiyaç duyuyoruz" dedi.

Arınç, TBMM Kültür, Sanat ve Yayın Kurulu Başkanlığı tarafından Ege Üniversitesi (EÜ) Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen "17. Milli Egemenlik Sempozyumu"nun açılışında, 9 Eylülün, İzmir'in düşman işgalinden kurtuluş günü olduğunu hatırlattı.

Bülent Arınç, sempozyumda bilim adamlarının, "Milli Egemenlik Kavramı" çerçevesinde katılımcıları aydınlatacağını, konuyu birçok yönüyle ele alacaklarını dile getirdi.

Bilim adamlarının görüşlerine çok önem verdiklerini, hem siyasetçi, hem de bir vatandaş olarak gerçek bilim adamlarının fikirlerine çok ihtiyaç duyulduğunu savunan Arınç, şunları kaydetti:

"Ancak üzülerek görmekteyim ki son yıllarda bilim adamlarımızda derin bir sessizlik var. Hayatını bilime, ilime ve bilginin yaşamasına adamış bilim adamlarımızın bu sessizliğinin ülkemiz adına üzüntü verici olduğunu söylemeliyim. Bugün gerçek aydınların, entelektüellerin sessizliği nedeniyle magazin aydınları ortaya çıktı. Bilginin akademik donanımından yoksun olan bu aydınlar, hem halkı yanlış yönlendiriyor, hem de olayları yanlış analiz edip ülkeye zarar veriyorlar."


aa
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2006 Cuma 17:55:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?