20
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

1 gece de onlar kayboldu

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın tatil için izini kaybettirmesinin ardından, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de Antalya’da bütün basın mensuplarını atlattı.

44’ncü Cumhurbaşkanlığı Bisiklet turu için Antalya’da bulunan Gül, önceki gece saatlerinde konakladığı Belek’teki Ela Resort’tan korumaları ve eşi Hayrünnisa Gül’le birlikte sivil makam aracı ile ayrıldı. Gül’ün korumaları, kendisini takip eden basın mensuplarının arabalarının önünü keserek takip etmelerini engelledi. Bütün gece Cumhurbaşkanı’nın nereye gittiğini araştıran gazeteciler sonuca ulaşamadı. Gül’ün gece boyunca nerede olduğu hakkında Cumhurbaşkanlığı’ndan bilgi verilmezken, Gül dün öğle saatlerinde oteline geri döndü. Erdoğan da geçtiğimiz hafta izini kaybettirmiş, bir süre sonra Abant’ta ailesi ile birlikte tatil yaptığı ortaya çıkmıştı.

HAYRÜNNİSA GÜL’DEN ESPRİ

Bütün gece otel dışında olan Gül, öğle saatlerinde geldiği otelinden ayrılarak Side’ye geçti. Gül, eşi Hayrünnisa Gül, kızı Kübra ve damadı Mehmet Sarımermer ile Side Antik Kenti’ni gezdi. Türkiye’deki tarihi tiyatroların Roma’da bile olmadığını belirten Gül, Side Müzesi’nde görevli arkeologdan tarihi tiyatro hakkında bilgi aldı. Arkeolog Süleyman Atalay’ın, Side Antik Tiyatrosu’nda kanalizasyon dahil, bütün altyapının o dönem inşa edildiğini söylemesi üzerine Hayrünnisa Gül, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e dönerek, "Sayın Başkan size Antalya’yı o dönemden hazır etmişler" diyerek espri yaptı. Cumhurbaşkanı Gül ise "Belediyecilik burada başlamış herhalde" dedi.

BELÇİKALI GÜZELLERLE SOHBET

Gül çifti Side içinden dolaşırken Belçika’nın Miss Coast 2008 Güzellik yarışmasına katılan finalistleriyle karşılaştı ve sohbet etti. Daha sonra Alanya’ya geçen Gül burada da ellerinde Türk bayrağı taşıyan turistler tarafından karşılandı. Turistleri görünce arabasından inen Gül, kısa bir süre sohbet etti. Gül çifti daha sonra Alanya Kalesi’ne çıkarak bir süre dinlendi. Abdullah Gül, 44’ncü Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun ödül törenine katılarak birinciye kupasını verdi.

Side romantizmi

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, Side’de antik kenti dolaştı. Side’de el ele dolaşan Gül çiftinin mutlulukları gözlerinden okundu. Gül çiftinin gezi boyunca gözgöze bakışmaları dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Gül’e Side ziyaretinde geçen yaz evlenen kızı Kübra ve damadı Mehmet Sarımermer de eşlik etti. Sarımermer çifti tüm gezi boyunca el ele görüntü vermekten çekinmediler.

hürriyet
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2008 Pazartesi 10:17:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Yilmaz IP: 91.67.163.xxx Tarih : 23.04.2008 23:50:46

ne kadar birbirlerine yakistiklari göz önünden kaybolmuyor ama ortalioktan kayboluyorlar. Bu Ülke sizden esef duyuyor mutlu terör kayiran ciftler.