20
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

10 yıldır şeker hastasıymış

Medical Park Hastanesi’nin açılışında Başbakan Erdoğan, internet üzerinde sağlık bilgilerini izleyebileceği numaranın olduğu kartı gazetecilere gösterdi.

Teleobjektifle görüntülenen karttaki numaradan Başbakan’ın 1998’deki test sonuçlarına ulaştık. Uzmanlara göre 10 yıl önceki testte açlık kan şekeri 159 çıkan Erdoğan "gizli şeker" değil tedavi altındaki bir diyabetik.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, dün 1998’den beri sağlık sorunlarında başvurduğu Medical Park Hastanesi’nin Göztepe Şubesi’nin açılışını yaptı. Hastane sahiplerinden Ethem Sancak ve Muharrem Usta, Başbakan’a Medical Park’taki dosyasında yer alan sağlık bilgilerini internet üzerinden dünyanın dört bir yanından izleyebileceği numaranın yer aldığı kart verdiler. Erdoğan, verilen gerçek kartı zarfından çıkararak, medya mensuplarına tuttu. Tele-objektifler bunu görüntüleyince, büyütülen fotoğraflarda kartın numarası görüldü. Başbakan’ın kimlik numarası da bilindiği için sağlık bilgilerine ulaşmak kolay oldu.

Üre de sınırda

1998 sonuçlarında açlık kan şekeri yüksek çıkan Erdoğan’ın kanındaki üre de tehlike sınırında. En çok 45 olması gereken değer 44 ölçülmüş. 159 şeker, böbreklere hasar verecek bir oran değil. Ancak şekerin daha önceki ölçümleri bilinmediği için böbreklerdeki hasar ihtimali var. Erdoğan’ın maksimum 170 olması gereken trigliseriti de 227. Başbakanın trigliseriti 18 Ekim 2006’da 300 olmuştu. Doktorların 150’lerde tutmaya çalıştığı bu kan yağı birçok diyabetlide yüksek çıkıyor. Bu da damar sertliği riskini artırıyor. Kolesterol oranı ise sınırın üzerinde olsa da çok yüksek değil. Erdoğan’ın karaciğer fonksiyon testleri SGOT ve SGPT ise normal sınırlarda.

Ameliyat testleri

Erdoğan’a yapılan Hepatit B, pıhtılaşma ve kanama zamanı gibi testlerin sonuçları normal. Ancak bu testler, genellikle ameliyatlar öncesinde olası tehlikeleri görmek için yapılıyor. Testlerin yapıldığı 29 Nisan 1998’de Erdoğan, henüz Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı bırakmamıştı ve Siirt’te yaptığı konuşma nedeniyle 10 ay hapis cezası almıştı. 

Uyuması, siniri şekerden

HASTANE kayıtlarına göre Tayyip Erdoğan’ın hastanenin Fatih Şubesi’nde 1998’de yaptırdığı testler, Başbakan’ın şeker hastası olduğunu ortaya koyuyor. Erdoğan’ın zaman zaman agresif olmasını şekerinin düşüşüne, uyuklamasını ve bitkin görüşünü de şekerinin yükselişine bağlamak mümkün. Test sonuçlarını değerlendiren uzmanlar, 159 gözüken açlık kan şekeri ve diğer verilerin, Erdoğan’ın makam otomobilinde bayıldığında söylendiği gibi "latan" yani gizli şeker hastası olmadığını, tedavi altında bir diyabetik olduğunu söylediler. Erdoğan 18 Ekim 2006’da bayılıp aracında mahsur kalınca otomobilin camları balyozla kırılarak kurtarılmıştı. O gün yapılan tahlillerde Erdoğan’ın kan şekeri 154’tü.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2008 Pazar 05:46:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?