16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

100 bin dolarlık rüşvet iddiası

Seçim yenilgisi şokunu üzerinden atamayan CHP, şimdi de rüşvet iddialarıyla çalkalanıyor.

Eski Kocaeli milletvekili İzzet Çetin, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi ve Hatay milletvekili Fuat Çay'ın seçim bölgesindeki 3. sırayı 100 bin dolar karşılığında satmak istediğini iddia etti.



Milletvekilliği aday listelerinin düzenlendiği günlerde kendisine gelen istihbaratı MYK'ya ilettiğini açıklayan Çetin, "O iddia, MYK üyemiz Fuat Çay'ın Hatay 3. sıra milletvekilliği adaylığını 100 bin dolar karşılığında Ali Vural Cengiz isimli bir partilimize satmak istediği şeklindeydi. Bana olayı anlatan arkadaşım, Çay'ın, ABD'den Türkiye'ye gelerek aday olmak isteyen Cengiz'den 100 bin dolar istediğini söyledi. Ben bunu genel sekreterimiz Sav'a söyledikten sonra bana karşı Çay ve arkadaşları tarafından kampanya başlatıldı. Bu yüzden de beni tekrar aday göstermediniz." dedi.

İddiasının arkasında olduğunu belirten Çetin, Ali Vural Cengiz ile listeler açıklandıktan sonra da görüştüğünü ve olayı doğruladığını savundu. Çetin'in bu sözleri üzerine kürsüye çıkan Fuat Çay, iddiaları yalanladı. Hatay'daki rakiplerinin kendisine iftira attığını öne süren Çay, "Ben milletvekili olurken toplam serveti 10 trilyondu. Ben de buradan öneriyorum; İzzet Çetin sendikacıdır, bütün sendikacıların mal varlıkları araştırılsın." dedi. Çay'ın bu sözlerine cevap sendikacılıktan gelen eski Türk-İş Başkanı Bayram Meral'den geldi. Meral, Çay'a, "Sen ne demek istiyorsun? Ben de sendikacıyım. Bu söylediklerini ispat edemezsen şerefsizsin." tepkisini gösterdi.

CHP, 2004 yılında da rüşvet suçlamalarına sahne oldu. 3 Kasım seçimleri öncesinde Adıyaman adaylığı için CHP'ye başvuran Yalçın Yıldırım'ın Mamak İlçe Başkanı Çamalan'a 40 milyar lira vererek adaylığını kesinleştirmesini istediği, amacına ulaşamayınca da parti kararıyla paranın iade edildiği öne sürüldü. CHP eski Genel Sekreteri Adnan Keskin, halefi Önder Sav'a, "Rüşvet olayını bildiği halde Çamalan'ı görevden almayarak 7 ay daha CHP Mamak ilçe başkanlığı görevinde kalmasına göz yumdu." suçlamasında bulundu.

Habib Güler / Zaman
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2007 Cumartesi 08:51:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?