19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

'11 Aralık Türkiye için darbe'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, “AB üyesi ülkelerin lider ve temsilcilerinin, her fırsatta Türkiye'nin AB'ye girmesini istemediklerini açık açık söylediklerini” kaydederek, “11 Aralık, Türkiye'nin yüzüne vurulmuş bir darbedir” dedi.

Maltepe Üniversitesi Marmara Eğitim Köyü Hasan Ali Yücel Konferans Salonunda düzenlenen “Avrupa Birliği ve Türkiye” konulu sempozyumda konuşan Öymen, AB'nin, 1957'de kurulurken “Avrupalı olmak” ve “demokratik olmak” şeklinde iki temel koşul ve kriter koyduğunu söyledi.

Bugünkü AB üyesi ülke liderlerinin kısa vadeli düşündüklerini dile getiren Öymen, “AB üyesi ülkelerin lider ve temsilcileri, her fırsatta Türkiye'nin AB'ye girmesini istemediklerini açık açık söylüyorlar” diye konuştu.

Onur Öymen, Türkiye'nin AB'ye giriş sürecindeki iki büyük engelin, Kıbrıs ve Ermeni meseleleri olduğunu ifade ederek, “11 Aralık, Türkiye'nin yüzüne vurulmuş bir darbedir. 'Ya Kıbrıs'ı feda edeceksiniz, ya AB'ye girmeyeceksiniz' diyorlar” şeklinde konuştu.

Türkiye'nin çıkarlarına sahip çıkılması gerektiğini kaydeden Öymen, “Ancak bugünkü Hükümet'te, çıkarlarımızı koruma eğilimini, refleksini göremiyoruz” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öymen, çarenin vatandaşta, “bu Hükümet'in yerine kurulacak hükümette olduğunu” savundu.
aa
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2006 Cuma 23:06:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?