22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

12 Eylül'ün Komiser Kemal'i siyasete giriyor

Türkiye'de bir ilde en fazla valilik yapma unvanına sahip olan Ordu eski Valisi Kemal Yazıcıoğlu, Demokrat Parti'den (DP) Ordu milletvekili aday adayı oldu. 

30 yıl Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde terörle mücadele alanında görev yapan, sol terör örgütlerine yönelik gerçekleştirdiği operasyonlarla hafızalara 'Komiser Kemal' olarak kazınan Kemal Yazıcıoğlu, son olarak Ordu'da 9 yıl valilik görevinde bulundu. Bu süre içerisinde bir çok hizmetler gerçekleştirerek adıyla özdeşleşen eserlere imza atan, görevi süresi içerisinde düzenlediği halk günlerinde toplam 70 bin kişinin derdini dinleyerek sıkıntılarını gideren, il merkezindeki organize suç örgütlerine karşı verdiği mücadele sonucunda bunları silmeyi başaran Kemal Yazıcıoğlu, emekliye ayrılmasının ardından siyasete atılmaya karar verdi. 

DP'den Ordu Milletvekili aday adaylığı için başvuru yapan Kemal Yazıcıoğlu, hizmetlerin kalan yerden devam edeceğini söyledi. Yazıcıoğlu, "Şartlar yeniden Ordulular'la bir arada olmayı gerektirdi. Hizmetlerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz. İnşallah daha bir çok hizmetlere birlikte imza atacağız" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2007 Perşembe 11:54:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?