30
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

14 klasör nerede?

Kamuoyunda "yeşil sermaye" olarak bilinen holdinglerin ekonomiye verdiği zararın araştırılması için kurulan Meclis Komisyonu’nda üyelik yapmış olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bihlun Tamaylıgil, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin ve selefi Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'e, "İsviçre'den YİMPAŞ ile ilgili olarak gelen 14 klasörlük belge şu an nerede, aradan üç yıl geçti bu belgeler kimde?" diye sordu.
Şahin'in, Almanya'da sonuçlanan Deniz Feneri e.V. davasıyla ilgili olarak "Bana ne" tepkisiyle ilgili olarak Milliyet'in sorularını yanıtlayan Tamaylıgil öncelikle 29 Mart 2005'te kurulan "Bazı Girişimcilerin Holding Adı Altında Gerçekleştirdikleri İzinsiz Halka Arz Yoluyla Tasarruf Sahiplerinin Mağduriyetine Yol Açılmasının Neden ve Sonuçlarıyla Bu Süreçte SPK'nın Sorumluluğunun Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu"nu anımsattı.
Önergesini kendisinin verdiği komisyonun kurulmasının iki yıl AKP tarafından engellendiğini savunan Tamaylıgil, 2005'te de birden komisyonun kurulmasına karar verildiğini söyledi.
Bunun nedenini araştırırken, Emniyet Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı'nın yaptığı araştırmalar sonucunda bir takım bilgilere ulaşarak dönemin Adalet Bakanı Çiçek'e rapor verdiğini öğrendiğini anlatan Tamaylıgil şunları kaydetti:
"Komisyon kurulunca Çiçek'in de 'Bakın biz bunları araştırmaya başladık haksızlık etmeyin' diye basında beyanatları var. KOM'un araştırma dosyası Adalet Bakanlığı'na teslim ediliyor, Ankara Başsavcılığı'nın bilgi talebi üzerine İsviçre'den YİMPAŞ ile ilgili 14 klasör belge geliyor. İçinde para hareketlerinin olduğu da söyleniyor."

'Boşuna mı gönderdiler?'


"Hâlâ 14 klasör belge için ne yapıldı bilinmiyor, bir ara 'tercüme ediliyor' deniliyordu, tercümesi bittiyse hangi savcılıkta, davası hangi aşamada, hangi mahkemede, o belgelerin içinde kimlerin isimleri vardı? 2008 sonuna geldik, 14 klasör belge şu anda nerede, bu belgeler kimde? Hiçbir şey yoktu da İsviçreliler boşu boşuna mı 14 klasör belge hazırladı? Bu sorular cevapsız."

Milliyet
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 12:20:32
Güncelleme :6 Ekim 2008 Pazartesi 21:06:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oviraptor IP: 88.245.62.xxx Tarih : 6.10.2008 17:54:22

ta kanadadan bir adamın sözleri ile paşalar subaylar toplandı ama resmen kayda geçen yolsuzluk belgeleri işleme bile alınmadan kaybedilmiş