22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

'28 Şubatçılar DYP'yi işgal ediyor'

Çiller, DP listesinden seçimlere girme teklifini de reddetti. Ancak seçim sonrası için açık kapı bıraktığı ve gelişmelere göre hareket edeceği belirtiliyor.

Çiller'le kısa bir süre önce görüşen bir DYP'li, "Mesut Yılmaz'ın, Hüsamettin Özkan'ın girişi 28 Şubat'ın DYP'yi işgal hareketidir. Bu işgal geçicidir ve zamanı gelince gereken yapılacaktır." dedi.

3 Kasım'da tasfiye olan isimler DP'ye yöneldi. Yılmaz'ın Rize'den aday olması kesinleşince gözler DYP'nin eski genel başkanı Çiller'e çevrildi. DYP içinde halen ağırlığı olan Çiller'in milletvekili adaylığı teklifi aldığı öğrenildi

Geçtiğimiz günlerde Çiller'i İstanbul'daki evinde bir grup DYP'li ziyaret etti. Çiller'e istediği yerden aday olabileceği söylendi.

 Çiller'in bu öneriyi, "Şimdilik siyasete girmiyorum." diyerek reddettiği kaydedildi. Çiller'in yakınlarından eski DYP Grup Başkan Vekili Turhan Güven, bu teklifi doğruladı. Çiller'in birleşme hareketiyle ilgisi olmadığının altını çizen Güven, "DP'nin başarılı olması zor. Baraj sorunları var. Teşkilatlarda yaşananlar ortada. Bunların görüntüsü 'Yeter söz devletindir' şeklinde." dedi.
Zaman
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2007 Cumartesi 00:26:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?