22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

3 DTP'liyle ilgili fezleke Meclis'te

Kaçırılan sekiz askerin serbest bırakılmasıyla ilgili olarak, Kuzey Irak'a giden 3 DTP'li milletvekili hakkındaki fezleke TBMM'ye gönderildi. Vekillerin 7.5 yıla kadar hapsi isteniyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, askerlerin serbest bırakılmasında bulunan üç DTP'li milletvekili hakkındaki soruşturmasını tamamladı. Başsavcılık hazırladığı fezlekeyi Meclis'e gönderdi.

Meclis, söz konusu vekillerin dokunulmazlıklarını kaldırırsa 5 yıldan 7.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılabilecek.

Fezlekede, DTP'li Aysel Tuğluk, Fatma Kurtulan ve Osman Özçelik, "terör örgütünün propagandasını yapmak"la suçlandı.

Savcılık fezlekede, yargılanmaları için üç vekilin dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi.

Fezlekede, "Milletvekillerinin Kuzey Irak'a gitmeleri, PKK'lı teröristlerle görüşmeleri, burada düzenlenen törene katılmaları, el sıkışmaları ve Öcalan posterleri ile örgüt bayrağı önünde tutanak imzalamaları suçtur" denildi.

Fezlekeler, Anayasa Adalet Karma Komisyonu'nda görüşülecek, ardından Genel Kurul gündemine gelecek.

Eğer Meclis vekillerin dokunulmazlığını kaldırırsa, Özçelik, Tuğluk ve Kurtulan, Ankara 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

Vekiller Kuzey Irak'a gitmişti

Hakkari Dağlıca'da 21 Ekim'de askeri birliğe saldırarak 12 askeri şehit eden ve 16 askeri yaralayan PKK'lı teröristler, 8 askeri kaçırmış, kaçırılan askerler iki hafta sonra serbest bırakılmıştı.

Askerler, Hakkari'nin Çukurca ilçesinin karşısında yer alan Zap Vadisi'ndeki bir mevkide Kuzey Irak Kürt yönetimi yetkililerine teslim edilmişti. Teslim sırasında DTP milletvekilleri Osman Özçelik, Fatma Kurtulan ve Aysel Tuğluk da oradaydı.

Kürt yönetiminin içişleri bakanının da aralarında bulunduğu heyet, daha sonra askerleri Erbil'de ABD'lilere teslim etmişti.

8 asker, Erbil Havaalanı'ndan ABD askeri uçağıyla Musul'a, oradan da ABD helikopterleri ile Türkiye sınırı yakınlarındaki Bamerni üssüne getirilmiş ve burada Türk askeri yetkililerine teslim edilmişti.

CNNTURK
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2007 Perşembe 17:20:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?