30
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

3 milyar dolarlık suçlama

Bakanı Kemal Unakıtan’ı “Yılın Maliye Bakanı” seçen Banker dergisinin sponsorunun, Unakıtan’ın bakanlığının ilk ayında 3 milyar dolar vergi borcunu sildiği Citibank olduğunun ortaya çıkması üzerine CHP konuyu TBMM’ye taşıdı.

CHP Antalya Milletvekili Osman Kaptan, Unakıtan’ın yanıtlaması istemiyle hazırladığı önergeyi TBMM’ye sundu. Kaptan, Maliye Bakanlığı Gelirler Kontrolörleri’nce 1997-2001 yıllarına ilişkin düzenlenen raporda, Citibank’ın Türkiye’deki portföy işletmeciliği faaliyetlerinden elde ettiği kazançların “Kurumlar Vergisi Yasası’nın 8/4. maddesinde yer alan istisnadan yararlandırılmaması” gerektiği yönünde görüşe varılıp varılmadığını sordu. 

Kaptan, bu görüşe uygun olarak o dönem için Citibank’a tahakkuk ettirilmiş vergi borcunun ne kadar olduğunun açıklanmasını istedi. Önergedeki sorular şöyle:

‘Ödülü geri verecek misiniz?’
“Bu raporlara karşın göreve başlamanızın hemen ardından 20 Aralık 2002’de tarafınızdan verilen Olur’la Citibank’ın tahakkuk eden vergi borcunun silinmiş olduğu doğru mudur? Bununla ilgili olarak bir açıklama yapmayı düşünmekte misiniz?”
Kaptan, Unakıtan’ın geçen hafta Antalya’da yapılan 23. Türkiye Maliye Sempozyumu’nda kendisini eleştiren gazetecilere, “Beni eleştirenler ya sayı saymayı bilmiyor ya da dayak yememiş. Bakın ben Avrupa’dan ödül alan bir Maliye Bakanıyım” deyip demediğini de açıklamasını istedi. Kaptan, “Ödülü geri verecek misiniz?” diye sordu.

...
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2008 Perşembe 14:11:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Celal Topak IP: 85.105.101.xxx Tarih : 17.05.2008 11:49:50

sılermı sıler abı.onun adı unakıtan.ozellestırme dedıgın zaman gece asofmanlarla kalkar meclıse gelır.ya n olcakkı nasıl olsa halkımızın bızlerın sırtına yuklenıyo.1.5 mılyar dolarını kendı almıstır kalanınıda odesın turk mılletı.bu mıllet herseyı gorur ve unutmaz unakıtan.gun gelır verırsın hesabını. yorumum hakkında ıletısım kurmak ısteyen olursa tkt_60_356@hotmail.com