16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

301 için tümü kalksın teklifi

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Baskın Oran, "301'in tamamen kalkması gerekir. Çünkü bir madde değil, o maddenin nasıl uygulandığı önemlidir" dedi.

Baskın Oran, Ankara Adalet Sarayı'na gelerek Cumhuriyet Savcısı Hasan Dursun ile görüştü. Oran'a aralarında İHD Başkanı Yusuf Alataş, Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Başkanı Levent Korkut'un da aralarında bulunduğu bir grup eşlik etti.

Adliyeden çıkışta gazetecilere açıklama yapan Oran, Cumhuriyet Savcısı Hasan Dursun'un, kendisini, "ölümle tehdit eden kişilerle uzlaşıp uzlaşmayacağını" sorduğunu söyledi. Oran, bunun mümkün olmayacağını ve tehdit mesajları yollayan kişiler hakkında kamu davası açılmasını talep ettiklerini söyledi.

Oran, İstanbul'daki aynı santralden gelen hakaret ve tehdit içerikli telefon ve faks numarasını, Kasım 2004 tarihinde savcılığa bildirdiğini, ancak cumhuriyet savcısının, bu müracaatın "soyut bir iddiadan ibaret olduğu" gerekçesiyle, herhangi bir dava açmadığını belirtti.

Prof. Dr. Baskın Oran, kendisine gelen hakaret ve tehdit içerikli elektronik postaları gazetecilere dağıttı, üç gün önce gelen tehdit içerikli bir mesajı okudu.

Baskın Oran, Azınlık Hakları Raporunu yazdıktan sonra ve İstanbul'daki "Barışı Arama Kürt Konferası"nın öncesi ve sonrasında tehditler aldığını söyledi.

Oran, Türk Ceza Kanunu'nun 301. maddesinin nasıl değiştirilse değiştirilsin hiçbir şeyin değişmeyeceğini de iddia ederek, "Bu linç atmosferinde nasıl uygulandığını tahmin etmeye gerek yok, görüyoruz" dedi.


aa
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2007 Pazartesi 13:47:01
Güncelleme :30 Ocak 2007 Salı 16:07:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?