16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

AB istedi, 301 yeniden Meclis’’te

TCK’nın “Türklüğü aşağılamayı” cezalandıran 301.
Maddesi ile ilgili adım atmaktan çekinen Hükümet, AB’den gelen uyarılardan sonra önümüzdeki günlerde bunu Meclis gündemine konuyu taşımaya karar verdi.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, “301'le ilgili 5 – 6 tane öneri var. Bunlardan herhangi birinin 301'in değişikliğinde kullanılacağını düşünüyorum. Hükümet tasarısı olarak olarak sanıyorum önümüzdeki günlerde parlamentoya göndeririz” dedi. 
Bugüne kadar TCK’nın “Türklüğü aşığılamayı” cezalandıran 301. Maddesi’nin değiştirilmesi konusunda adım atmaktan çekinen AKP Hükümeti, AB’den gelen uyarılardan sonra sürpriz bir adım atmaya hazırlanıyor. Meclis’te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin,
“301'le ilgili 5 – 6 tane öneri var. Bunlardan herhangi birinin, 301. Madde’nin değişikliğinde kullanılacağını düşünüyorum. Hükümet tasarısı olarak sanıyorum önümüzdeki günlerde parlamentoya göndeririz” dedi.
Şahin, Hükümetin 301.Madde ile ilgili daha önceden çalışma yaptığını hatırlatarak, “Hükümetimiz tarafından yapılan çalışmaları Bakanlık olarak inceledik. Bunu Bakanlar Kurulu gündemine getireceğiz” dedi.


Şahin, 301. Madde ile ilgili çalışmalarının, Avrupa Komisyonu Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn’in, “301. Madde’nin hiç gecikmeden değiştirilmesi lazım” sözleriyle başlamadığını belirtti. Şahin, “Bakanlar Kurulu toplantılarında, AB ile ilgili Başmüzakerecimizden bilgilerini alıyoruz. Başmüzakerecimiz konuyu gündeme getirirse, Bakanlar Kurulu gündemine getirir değerlendiririz” dedi.

ANKA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2007 Çarşamba 04:47:01
Güncelleme :7 Kasım 2007 Çarşamba 05:05:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?